FOTO: ABA League
FOTO: ABA League

Blesak Miljenovića: Hala sportova videla sina Nijagarinih vodopada u punom sjaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 20:04

Meč karijere momka rođenog u Kanadi za prekid Meginog crnog niza

Predstavila je Mega pregršt supertalentovanih klinaca i ove sezone, a nakon nekih spektakularnih partija Nikole Topića i Uroša Plavšića publici u novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica" izvrsnu igru priredio je i Stefan Miljenović. Momak rođen pre 22 godine na Nijagarinim vodopadima postigao je 24 poena, većinu u trećoj četvrtini i time ključno doprineo šestoj pobedi izabranika Marka Baraća u regionalnom takmičenju.

Igokea je u duelu 13. kola savladana 92:76, a Miljenoviću je u prekidu serije od tri uzastopna poraza pomogao i sada već nezaobilazni Topić. Igrač na pozajmici iz Crvene zvezde meč je zavšio sa 18 poena, devet asistencija i šest skokova i time iznova nastavio da potvrđuje epitet igrača vanserijskog potencijala.

Izabrane vesti

Mučila se Mega prethodnih sedmica, gubila od Studentskog Centra, Zvezde i Splita, a činilo se da će i ove večeri s Vladom Jovanovićem Igokea napraviti veće probleme mladog timu. Po završetku prvog perioda gosti iz Laktaša imali su pet poena prednosti, a dobro je igrao Partizanov dželat od pre mesec i po Stefan Mudi. Bio je u pojedinim situacijama Amerikanac nerešiva engma za Meginu odbranu, ali je malo posustao u finišu prvog poluvremena.

Bila je ekipa iz Republike Srpske najprijatnije iznenađenja ABA lige sve do prethodnog vikenda. Ostvarila je pet trijumfa zaredom i impresionirala pobedama nad Partizanom i Budućnosti. Da ju je sustigao pad forme bilo je očigledno već pred odlazak na petanaestominutni odmor, kada je Mega preokrenula i stekla četiri poena prednosti nakon 20 minuta igre.

Na samom startu treće, stupio je na scenu Stefan Miljenović. Ovo je za momka rođenog u kanadskom gradu Nijagarini vodopadi, koji je dobio ime po istoimenoj prirodnoj lepoti, treća sezona u seniorskoj košarci, a nakon Leotara iz Trebinja, Slodesa i OKK Beograda prethodnog leta pristupio je Megi. Sada je dao čak 13 poena u trećem periodu, a na krilima njegove briljantnosti Mega je napravila seriju 16:3 i povela 57:41. Ispostavilo se to nedostižnom za Igokeu.

Pored Miljenovića koji je dao 24 poena, dvocifreni kod Mege bili su i Nikola Topić sa 18, Uroš Plavšić 13 i Nikola Đurišić 10 poena. Kod Igokee 14 poena dao je Nikola Marić, po 13 Stefan Mudi i Dragan Milosavljević, po 11 Marko Jošilo i Mario Nakić.

Poslednji meč u godini Mega igri poslednjeg dana decembra od 12.00 protiv Cedite Olimpije, takođe u Hali sportova.

ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

/Blažič 25 - Aranitović 19/

Subota

Mornar - FMP 75:77

/Veders 18 - Stojanović 22/

Budućnost - Studentski Centar 82:94

/Slavković 20 - Kamenjaš 26/

Nedelja

Krka - Borac Mozzart 89:80

/Špan 21 - Segu 18/

Zadar - Partizan Mozzart Bet 84:68

/Božić 26 - Vukčević 16/

Crvena zvezda - Split 89:67

/Tobi 24 - Šorter 17/

Ponedeljak

Mega - Igokea 92:76

/Miljenović 24 - Marić 14/



tagovi

KK MegaIgokeaStefan Miljenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara