Bobijeva partija sezone - 15 poena i 16 skokova! Mavsi razbucali Nju Orleans, Luka stigao Džordana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 22:30

Veče za pamćenje - 130:84

Dalas ne prestaje da melje, Dalas je trenutno drugi tim Zapadne konferencije! Verovatno najsimpatičniji projekat NBA lige nastavlja da oduševljava široke narodne mase, posebno one na Starom kontinentu. Dalas je na krilima Luke Dončića i Bobana Marjanovića nanizao peti trijumf, preskočio Denver i stao odmah iza Los Anđeles Lejkersa na tabeli brutalno jakog Zapada.

Ovi Mavsi ne znaju da dobiju utakmicu tako da se o toj pobedi ne priča danima. Svoju publiku u prepunom Amerikan Erlajnz Centru počastili su razbijanjem Nju Orleansa sa 36 razlike i 130 ubačenih poena – 130:84 (31:28, 33:24, 40:14, 26:18).

Izabrane vesti

Ako je posle prvog dela postojao tračak nade da bi Pelikansi mogli da se eventualno suprotstave dominantnim Mavsima pošto su imali “samo“ 12 poena zaostatka (64:52), onda je ekipa Rika Karlajla svaku iskru ugasila brutalnom košarkaškom predstavom u trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 40:14! Da, dobro ste pročitali – Dalas je ubacio gotovo tri puta više od onoga što su postigli gosti... Ni to nije bilo sve! Mavsi su nastavili da melju do te mere da su u samom finišu utakmice stigli do maksimalnih 50 poena razlike, kada je na semaforu stajalo 130:80.

Da, jasno je svima da su Pelikansi ove sezone samo džak za udaranje, ali treba imati motivaciju da igraš ovako dobru, kvalitetnu košarku u kontinuitetu i ostavljaš publiku bez daha, iz akcije u akciju...

To je i ove večeri činio maestralni Luka Dončić! Za svega 26 minuta na parketu Dončić je skupio 26 poena iako mu procenti nisu bili najbolji (8/15 iz igre, 2/8 za tri), uz devet asistencija i šest skokova. Bila je to, pazite sada, osamnaesta uzastopna utakmica u kojoj je Luka imao makar 20 poena i po pet skokova i asistencija, što je u istoriji NBA lige uspeo samo Majkl Džordan! I to baš 18 puta zaredom, koliko sada ima Luka... Slovenački superstar je prvenstveno odigrao dobro u prvih 24 minuta, kada je ubacio 20 poena, da bi posle smanjio intenzitet i dobar deo nastavka proveo na klupi.

Utakmicu sezone odigrao je Boban Marjanović! Srpski gorostas iskoristio je trenutak protivnikovog deficita na centarskoj liniji i dominirao parketom! Već u prvom poluvremenu skupio je 11 poena i sedam uhvaćenih lopti za svega osam i po minuta u igri, dok je na kraju imao 15 poena i 16 skokova! U igri je proveo nešto manje od 23 minuta.

Dalas su do pobede vodili još i Tim Hardavej i Džejlen Branson s 14, te Kristaps Porzingis s 13 poena. Kod Nju Orleansa Džru Holidej i Brendon Ingram skupili su po 14 poena, Džekson Hejs je imao 11, a Lonzo Bol samo dva poena, uz katastrofalnih 1/9 iz igre i svih sedam promašaja u šutu za tri poena...

NBA

Dalas - Nju Orleans 130:84
/Dončić 26 - Holidej 14/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara