Bogdan Bogdanović (@AFP)
Bogdan Bogdanović (@AFP)

Bogdan i družina tri godine bez pobede u Bruklinu, Jović i Majami stigli Orlando

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 01:49

Srpski reprezentativac lepo počeo, pa usporio; Joviću 19 minuta u pobedi Majamija nad Jutom

Košarkašima Atlante nikako ne prija Bruklin. Večerašnje gostovanje na parketu Netsa donelo im je peti uzastopni poraz, a bez pobede u ovom delu Njujorka su već nešto više od tri godine, od kada su 2. januara 2021. slavili sa 114:96. Ovaj put domaći Netsi ubacili su 114 poena, a primili 102.

Bogdan Bogdanović je bio u startnoj postavi gostiju i lepo počeo meč, sa dve vezane trojke, međutim, potom je usporio. Paralelno sa tim topilo se i vođstvo Jastrebova, koji su početkom druge četvrtine imali 10 poena prednosti, ali su na veliki odmor otišli sa košem zaostatka, a ubrzo po povratku sa pauze domaćini su preuzeli stvari u svoje ruke i uspeli da uspostave kontrolu nad utakmicom. Iako su statistički gledano ekipe bile sličnog učinka, Netsi su na krilima raspoloženog Mikela Bridžisa uspeli da stignu do sigurne pobede.

Izabrane vesti

Delovalo je da bi Bruklinov šuter mogao da obori lični rekord od 45 poena, ali se zaustavio na 38, uz pet skokova i dve asistencije. Od saigrača ga je najbolje pratio Kameron Džonson sa 23 poena, dok je Atlantu predvodio Sadik Bej sa istim učinkom.

Zapaženu rolu imao je Dežonte Marej sa 20 poena, 11 asistencija i šest skokova, De Andre Hanter je ubacio 15 poena, a Bogdanović 13, uz šest skokova i jednu asistenciju za 35 minuta na parketu. Nije to bilo dovoljno da se Jastrebovi vrate na pobednički put. Ovo im je bio drugi poraz zaredom od istog rivala (nakon mnogo ubedljivijih 124:97 za Netse), ali i dalje su na desetom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, sa solidnom prednošću u odnosu na večerašnjeg rivala koji zaostaje dve pobede.

Za razliku od Bogdanovića, Nikola Jović je sa Majamijem imao uspešno veče. Na Floridi je u uzbudljivom meču savladana Juta - 126:120, a srpski košarkaš je pobedi svog tima doprineo sa osam poena, četiri asistencije i tri skoka za 19 minuta.

Prednjačio je Džimi Batler sa 37 poena i sedam asistencija, dok je na drugoj strani Jutu predvodio Kedžonte Džordž sa 31 poenom, a pratio ga je Lauri Markanen sa 25.

Hitsi su sada izjednačeni sa komšijskim Orlandom na šestom mestu Istočne konferencije, odnosno poslednjem koje vodi direktno u plej-of, bez igranja baraža. Rivali sa Floride imaju po 34 pobede i 26 poraza, dok je Juta 11. na Zapadu sa čak šest pobeda manje od desetoplasiranih Lejkersa i teško će uspeti da se domogne razigravanja, odnosno nastavka sezone i po završetku ligaškog dela,

NBA - REZULTATI

Bruklin - Atlanta 114:102

/Bridžis 38 - Bej 23/

Majami - Juta 126:120

/Batler 37 - Džordž 31/

Memfis - Portland 02.00

L.A. Lejkers - Denver 02.30

Finiks - Hjuston 03.00



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaMikel Bridžis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara