Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdan ističe kandidaturu za najboljeg šestog igrača lige, Hoksi pali u završnici kakvu NBA ne pamti

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 05:11

Mikel Bridžis "ohladio" Trea Janga četiri i po sekunde pre kraja i doneo pobedu Bruklinu

Pre nedelju dana stavio je Atlantu na leđa i vodio je do trijumfa u San Antoniju, večeras je bio rešen da uradi isto protiv Bruklina. I bio je Tre Jang na dobrom putu da to i učini, kada je na 16 sekundi pre kraja pogodio trojku za preokret pomislio je kako će još jednom moći da ogrne plašt heroja, ali ga je ekspresno na drugoj strani demantovao Mikel Bridžis potpisavši novi poraz Hoksa, drugi vezani, odnosno četvrti u poslednjih pet mečeva – 114:113.

Ne može Kvin Snajder nikako da bude zadovoljan sve slabijim rezultatima svoje ekipe. Ipak, jedna od stvari koja može da raduje stratega Atlante jesu sve bolje i konstantnije partije Bogdana Bogdanovića. Rana je faza sezone, ali ukoliko ovako nastavi, mogao bi bivši košarkaš Partizana da istakne kandidaturu za najboljeg šestog igrača lige. Uostalom, to potvrđuje i prosek od 15,7 poena po meču, drugi najbolji među igračima sa statusom "rezerviste" u NBA ligi.

Izabrane vesti

U poslednjih mesec i kusur dana, od početka novembra na ovamo, Bogdanović je po pravilu "dvocifren". Tako je bilo na svakoj od poslednjih 16 utakmica, tako je bilo i večeras protiv Bruklina. Kapiten srpske reprezentacije ubacio je 20 poena, raspodelivši ih ravnomerno po četvrtinama (po šest u prvoj, trećoj i četvrtoj, te dva u drugoj), te je tako doprineo neizvesnosti utakmice.

A, koliko je zapravo bilo neizvesno najbolje govori podatak da su se ekipe u vođstvo smenjivale 43 puta, najviše otkako je u sezoni 1996/97 ovakav vid statistike počeo da se prati u NBA. Sve se na kraju svelo na poslednjih nekoliko sekundi meča. Jang je 15 sekundi pre kraja uspeo da se oslobodi Denisa Smit Džuniora i pogodi trojku za vođstvo, pokušavajući pokretom rukama da ukaže na hladnoću i smirenost u završnici, samo da bi ga Bridžis na četiri i po sekundi pre poslednjeg zvuka sirene "ohladio" i doneo Netsima pobedu, petu u poslednjih šest mečeva.

Bridžis je poneo epitet heroja, ali i najefikasnijeg pojedinca utakmice, s obzirom na to da ju je završio sa 32 poena, a pratio ga je Džonson sa 17, te Fini Smit sa 15. U redovima poražene Atlante Jang je ubacio 30, Bej je dodao 21, a Bogdanović se zaustavio na 20, uz šut iz igre 7/14, odnosno 4/9 za tri.

Poput Bogdanovića, i Darko Rajaković, još jedan srpski predstavnik u NBA ligi doživeo je neuspeh. Njegov Toronto izgubio je Majamija pred svojim navijačima, upisavši četvrti poraz u poslednjih pet utakmica – 112:103.

Gosti iz Majamija imali su prednost u većem delu utakmice. Reptorsi su jedino u finišu druge četvrtine uspeli da preokrenu rezultat i sa dva poena prednosti uđu u nastavak meča, da bi Hit u trećoj deonici došao do vođstva. Nerešen rezultat po ulasku u poslednjih 12 minuta nagoveštavao je pravu dramu do poslednjeg trenutka, ali je Majami predvođen Orlandom i Dankanom Robinsonom (udruženim snagama ubacili 19 od 25 poena ekipe u poslednjoj četvrtini) svojim navijačima omogućio da znatno relaksiraniji dočekaju završnicu utakmice.

Rajakoviću nije pomoglo ni to što je Sjakam ubacio 30 poena i imao vrlo dobru podršku u Anunobiju, koji je upisao 23 poena, šest asistencija i osam skokova. Na drugoj strani je zablistao Martin sa 24 poena i 12 skokova, Robinson je dodao 21, dok se Batler zaustavio na 19.

NBA REZULTATI

Klivlend - Orlando 121:111

/Mičel 35 - Bankero 42/

Detroit - Memfis 102:116

/Bogdanović 22 - Bejn 49/

Atlanta - Bruklin 113:114

/Jang 30 - Bridžes 32/

Vašington - Filadelfija 126:131

/Pul 23 - Embid 50/

Minesota - San Antonio 102:94

/Konli 18 - Vasel 22/

Toronto - Majami 103:112

/Sjakam 30 - Martin 24/

Čikago - Šarlot 111:100

/DeRozan 29 - Hejvord 27/

Hjuston - Oklahoma 110:101

/Bruks 23 - Gildžes Aleksander 33/

Dalas - Juta 149:97

/Dončić 40 - Agbadži 21/



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksBruklin NetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara