(AFP)
(AFP)

Bogdan jedini pokušavao, ali protiv Kajrija koji je obukao odoru iz Ohaja se ne može (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 03:32

Dalas u velikoj formi

Kako se osnovni deo šampionata bliži kraju, tako je Dalas uzleteo. Od poslednjih devet utakmica dobio je čak osam. Počelo je slavljem na aktuelnim prvakom Denverom, a produžilo se protiv Atlante, koja je platila ceh jedinom „kiksu“ Maveriksa u pomenutom nizu, protiv Golden Stejta u završnom meču turneje po Zapadnoj obali.

Kad se Dalas vratio u Amerikan ejrlans centar, pokazao je da ulazi u plej-of ritam. Igra ozbiljno, odgovorno, strastveno, pa je prizemljio Jastrebove (105:95).

Izabrane vesti

Najviše zato što se oslonio na tandem najboljih igrača, Luku Dončića i posebno Kajrija Irvinga. Za reprezentativca Slovenije partije poput ove su postale standard, dok je 32-godišnji Irving izgledao kao da se vremenskom mašinom vratio u period najboljih izdanja u karijeri, kad je bio u Klivlendu. Nije slučajno što je Dalas popravio formu baš kad se Kajri raspucao.

U slavlju nad Atlantom ubacio je 27 poena, uz 47 procenata ubačenih šuteva iz igre (deset od 21). Na poslednjih pet utakmica dvaput je pogodio po 24, dvaput po 27, a jednom 30 poena. Kao nekad.

A Dončić – kao uvek. Ovoga puta brojao je Luka do 26, više je pokušavao, posebno za tri (šest od 15), ali je dodao 12 skokova i osam asistencija, što znači da mu je malo nedostajalo do tripl-dabla, u susretu u kome je Dalas imao sjajan učinak startera, pošto je Pi Džej Vašington spakovao 19, Derik Džouns Džunior 14 poena. Danijel Gaford je dodao svega šest, dok je rezervista, Dante Egzum za 22 minuta na parketu ostao bez pogotka.

Atlanta je bolje otvorila meč i delovalo je da ima kontrolu do sredine druge deonice, međutim, kad je upala u „mašinu“ Dalasa nije uspela da se iskobelja. Najviše je pokušavao da je u rezultatski egal vrati Bogdan Bogdanović, međutim, nije uspeo. Srpski as je bio najuticajniji član gostujućeg sastava, dao je 17 poena, ubacio tri trojke, i dalje može da se pohvali da je u velikom nizu uzastopnih utakmica na kojima je pogodio makar jednom sa distance (85). Dežonte Mari mu je pomogao sa 16 poena, ali Atlanta nijednog trenutka tokom drugog poluvremena nije bila konkurentna.


NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Dalas – Atlanta 109: 95

/Irving 26 – Bogdanović 17/

Majami – Filadelfija 105:109

/Rozije 22 – Maksi 37/

Njujork – Sakramento 120:109

/Branson 35 – Foks 29/

Hjuston – Golden Stejt 110:133

/Smit 24 – Kari 29, Tompson 29/

Los Anđeles Klipers - Denver 102:100

/Džordž 28 – Jokić 36/


tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićLuka DončićDalasAtlantaAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara