©AFP
©AFP

Bogdan kakvog su svi čekali! Rafal u partiji sezone - 23 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 02:29

Sjajno izdanje sjajnog srpskog igrača u ubedljivom slavlju nad Oklahomom

Povreda je davna prošlost za Bogdana Bogdanovića. Srpski as je u najboljoj partiji sezone predvodio svoju Atlantu do obedljivog slavlja nad Oklahomom - 116:93.

Bogdanović je meč okončao sa rekordna 23 postignutih poena, a zabeležio je i šest skokova i tri asistencije. Na parketu je proveo pola sata, što je bilo više nego dovoljno da se šuterski potpuno razmahne. Srpski reprezntativac je bio nadahnut, u svom stilu je zatrpavao protivnički koš i na kraju zajedno sa Tre Jangom bio najefikasniji u pobedi Hoksa. Bogdanović je gađao 9/14 iz igre, od čega 5/9 za tri poena, a Oklahoma za njega nije imala adekvatno defanzivno rešenje.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Aleksej Pokuševski je ubacio četiri poena i imao šest skokova i dve asistencije za 25 minuta na parketu. Najefikasniji kod poraženog tima bio je Šej Gildžes Aleksander sa 19 postignutih poena. Ovo je bilo sedmo uzastopsno slavlje Atlante, ukupno 21. u sezoni, kojim su se Hoksi izdvojili na šestom mestu Istočne konferencije.

Bogdanović je uspeo da nadmaši učinak sa starta sezone iz meča Bruklinom, kada je postigao 22 poena i imao četiri skoka i jednu asistenciju. Protiv Detroita je ubacio 17, a protiv Čikaga 15 poena. Bogdan je sada podigrao prosek poena u sezoni na 9,1 i ovo je samo najava još boljih partija u nastavku NBA lige.

Atlanta je vodila bukvalno od početka do kraja utakmice, do dvocifrene prednosti je stigla već u finišu prve četvrtine, a onda je konstantno uvećavala. Najveći plus Hoksi su dostigli u poslednjim trenucima treće četvrtine, kada su vodili sa maksimalnih 91:64. Poslednja deonica je bila stvar rutine za sastav Nejta Mekmilana.

Fantastičan revolveraški obračun Bredlija Bila i Donovana Mičela obeležio je okršaj između Vašingtona i Jute (131:122). Bil je postigao 43 poena, uz pet skokova i dve asistencije, a Mičel poen manje, uz četiri skoka i šest asistencija. Obračun u senci imali su i Rasel Vestbruk i Džon Ingls. Prvi je ostvario trpl-dabl, pošto je pored 35 postignutih poena, imao i 15 skokova i 13 asisntencija, dok je drugi ubacio 34 poena, uz pet skokova i dve asisntecije.

U uzbudljivom meču u Medison Skver Gardenu, Njujork je savladao Orlando sa 94:93. Burks (21 poen) i Bulok (20) su bili najefikasniji kod domaćina, dok je Furnije bio najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena. Fantastičan potez u poslednjem napadu na meču napravio je Redži Bulok, koji je oduzeo "živu" loptu upravo Evanu Furnijeu i osigurao slavlje svom timu.

----------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

NBA REZULTATI:

Vašington - Juta 131:122

/Bil 43 - Mičel 42/

Atlanta - Oklahoma 116:93

/Bogdanović 23, Jang 23 - Gildžes Aleksander 19/

Njujork - Orlando 94:93

/Burks 21 - Furnije 23/

Finiks - Minesota (u toku)

Portland - Nju Orlens (u toku)

LA Lejkers - Šarlot (u toku)



tagovi

Bogdan BogdanovićAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara