©AFP
©AFP

Bogdan korak bliže povratku na teren

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 21:30

"Skinut mu je steznik sa kolena"

Reprezentativac Srbije i od novembra prošle godine košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović doživeo je povredu kolena početkom januara. U pitanju je avulziona fraktura, a manje od mesec dana posle povrede stigle su ohrabrujuće informacije iz Atlante. Skinut mu je steznik i može da obavlja veći broj pokreta u procesu rehabilitacije.

Nezgodno je Bogdanović stao posle duela sa Lamelo Bolom, tokom utakmice protiv Šarlot Hornetsa 9. januara. Bojazan je u startu bila da je došlo do problema sa ligamentima. Da su prednji ukršteni stradali, bivši košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta bi morao na dužu pauzu, najverovatnije do kraja sezone.

Izabrane vesti

Povreda srećom nije bila tako ozbiljna, pa se posle četiri sedmice sjajni bek nalazi na dobrom putu ka potpunom oporavku. Od danas može da obavlja veći obim pokreta u kolenu, kao i da se posveti većem broju aktivnosti za održavanje kondicije. Moći će određeni broj stvari da radi i na parketu, a skinut mu je i steznik sa desnog kolena.

"Bogdan Bogdanović (pretrpeo avulzioni prelom desnog kolena devetog januara) je ponovo pregledan i dobio je dozvolu da obavlja veći obim pokreta u svojoj rehabilitaciji i kondicionim aktivnostima, koje uključuju i rad na terenu. Skinut mu je steznik sa kolena", stoji u saopštenji Jastrebova.

Nije obelodanjeno još koliko će srpskom reprezentativcu biti potrebno da se vrati na teren, ali kako se stvari odvijaju, možda bi i do kraja meseca ponovo mogli da ga vidimo u akciji.

Podsetimo, Bogdanović je u novembru potpisao četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara sa Atlantom. Na devet upisanih nastupa ove sezone u proseku je beležio 9,9 poena, 3,8 skokova i 2,1 asistencije po meču.



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara