Bogdan odličan, Bjelica dvocifren, Voriorsi lako s Lejkersima, Bledso gađao loptom Embida pa dobio isključenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.19. | 08:33

Golden Stejt pokazao snagu, trijumf Sakramenta, strašni Janis Adetokunbo dao 45 poena

Noćas su u NBA ligi odigrana tri meča, što nije mnogo, ali su bili zanimljivi. Krenimo od Sakramenta koji je u utakmici bez takmičarskog značaja nadigrao Klivlend s 117:104. Krećemo od Kingsa jer u njihovim redovima igraju naša dva košarkaša - Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

U ovom meču uspešniji je bio Bogdanović. On po pravilu nije bio starter, ušao je sa klupe, a za 28 minuta dao je 18 poena, imao četiri skoka, pet asistencija i jednu ukradenu loptu. Šutirao je iz igre 7/13 što je 53,8%. Bogdan je sedam puta šutirao za tri poena, a pogodio je solidna četiri puta. Zanimljivo, nije išao na liniju za slobodna bacanja.

Izabrane vesti

Dvocifren je bio i Nemanja Bjelica. Ubacio je 10 poena, imao dva skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Imao je i blokadu. Iz igre je šutirao 4/11, što je 36,4%. Najveći problem Bjelice bio je šut za tri poena jer je srpski košarkaš gađao čak sedam puta za tri, ali nije bio precizan.

Sakramentu je pobedu doneo Badi Hild koji je ubacio 23 poena, dok je Daeron Foks dodao 16 poena. Kod Klivlenda se najviše istakao Džordan Klarkson sa 22 data poena, dok je Kolin Sekston dodao 19 poena.

Ni Sakramento ni Klivlend nemaju šanse za plasman u plej-of. Kingsima je ovo bila 39. pobeda u šampionatu.

Noćas su snage odmerili i Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi. Ratnici su se dodatno približili cementiranju prvog mesta jer su u gostima slavili sa 108:90.

Ovo je treća pobeda zaredom Voriorsa, a ukupno 54. u sezoni. Do nje ih je vodio Demarkus Kazins sa 21 poenom i 10 skokova, šutirajući iz igre 9/17. Kevin Durant je dodao 15 poena, šest skokova i osam asistenija, a Drejmond Grin 12 skokova i šest asistencija uz četiri skoka. Klej Tompson je dao 11 poena, a Stef Kari je imao više skokova od poena - 10:7.

Kod Lejkersa naravno nije bilo Lebrona Džejmsa, pa je shodno tome i očekivana pobeda Voriorsa. Treća ove sezone. Mada, i da je bio tu Kralj, teško da bi to pomoglo. U njegovom odsustvu, Džonatan Vilijams je dao 17 poena i imao 13 skokova, Moric Vagner je dodao 13, a Ražon Rondo 12 poena.

Dovoljno je samo reći da je Golden Stejt prvu četvrtinu dobio sa 39:12 i tu prestaje svaka diskusija o ovoj utakmici.

Milvoki je gostovalo Filadelfiji i uz sjajnu partiju Janisa Adetokunboa uspeo je da slavi s 128:122. Grčko čudo je dalo noćas 45 poena! Dodao je 13 skokova, šest asistencija i čak pet blokada! Kakva partija. Džordž Hil je dodao 20 poena, a Kris Midlton 22.

Sa druge strane Džoel Embid je dao 34 poena. Kada smo kod njega, dogodila se na utakmici zanimljiva situacija kada je Erik Bledso gađao loptom Embida pa je zbog toga isključen.

Svemu je prethodio sudar ove dvojice, potom je Embid bacio loptu ka Bledsou, a onda je usledilo "napucavanje".

NBA - REZULTAT

Filadelfija - Milvoki 122:128
/Embid 34 - Adetokunbo 45/

Sakramento - Klivlend 117:104
/Hild 23 - Klarkson 22/

Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt 90:108
/Vilijams 17 - Kazins 21/

TABELE

Zapadna konferencija

Istočna konferencija

Foto: Reuters


tagovi

Nemanja BjelicaBogdan BogdanovićErik BledsoDžoel EmbidDamarkus Kazins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara