Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdan traži šut dok Atlanta pobeđuje, sjajni Šaj i Oklahoma od minus 26 do pobede nad Lejkersima (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.10.21. | 04:41

Pokuševski proveo svega sedam minuta na parketu u trijumfu nad Jezerašima, prvom u sezoni

Četvrta utakmica za Atlanta Hokse u novoj sezoni i treća pobeda. Ovoga puta su slavili u Luizijani protiv Nju Orleans Pelikansa, koji još čekaju na prvi trijumf kod kuće sa novim trenerom Vilijem Grinom - 102:99. Bogdan Bogdanović je bio među najboljim igračima svoje ekipe, iako još nije namestio ruku. Reprezentativac Srbije je za 31 minut ubacio četiri šuta iz igre (po dve dvojke i trojke) iz 12 pokušaja, što je sa dva precizna penala bilo dovoljno za 12 poena.

Interesantan meč u Smuti King centru. Domaćinu je pripalo prvo poluvreme, dok je Atlanta bila bolji rival u drugom. Posebno u trećoj četvrtini, koju je dobila sa 31:18. Neizvesno je bilo do samog kraja, ali nešto iskusniji Hoksi su se bolje snašli i predvođeni Trejom Jangom došli do trijumfa.

Izabrane vesti

Imali su Pelikansi napad za pobedu, ali je Brendon Ingram promašio ceo obruč, da bi potom lopta od kolena mladog Herberta Džounsa napustila granice igrališta. U narednom napadu je Jang umalo ispustio loptu posla auta sa strane koji je izveo Danilo Galinari, ali je uspeo da je primiri, te i da iznudi faul, pa je sa dva precizna penala stavio tačku.

Bio je sjajni Jang i večeras prva violina Jastrebova, vodio je ekipu do trećeg trijuma sa 31 poenom i sedam asistencija. Ispratio ga je Džon Kolins sa 16 poena i 12 skokova (čak sedam ofanzivnih), dok je pola koša više od Bogdanovića ubacio Deandre Hanter (13). U poraženom sastavu 21 poen Devontea Grejema, 20 je ubacio Ingram, dok je dabl-dabl upisao Jonas Valančijunas (16p, 15sk).

Što se tiče bivšeg košarkaša Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa, čini se da još nema poverenje u svoj šut. Večeras ih je čak uzeo i najviše (12), ali je bio precizan u samo 33,3 odsto navrata. Na četiri odigrane utakmice Bogdan skupa šutira 15/36, ali i dalje igra važnu ulogu u ekipi Nejta Mekmilana, što je dokazao sa par važnih pogodaka i protiv Pelikana, kao i odličnim rolama u odbrani u odlučujućim trenucima.

Ogolila je Oklahoma mane Los Anđeles Lejkersa i sprečila četu Frenka Vogela da veže tri trijumfa posle uvodna dva poraza - 123:118.

Iako su Lejkersi vodili tokom većeg dela susreta, imali i plus 26 u prvom poluvremenu, nekoliko minuta inspiracije Šaja Gildžus Aleksendera bilo je dovoljo da šampion iz 2020. godine završi na kolenima. Sjajni strelac je treći kvartal zatvorio sa 14 vezanih poena, uspeo je sa četiri da mu odgovori samo Entoni Dejvis, te je Oklahoma na poslednji odmor otišla sa dva poena viška. Vodila se velika borba do poslednjih sekundi, ali je Grmljavina uspela da ostane u prednosti do samog kraja, te je tako upisala i prvi trijumf u sezoni.

Gildžus Aleksender je sa 26 poena predvodio pobednički sastav, ispratili su ga Darijus Bejzli sa 20 i Džoš Gidi sa 18, s tim što je novajlija iz Australije dodao i 10 asistencija. Lugenc Dort je brojao do 17, Derik Fejvorsdo 15, dok je Ajzea Robi meč okončao sa 13 poena. Aleksej Pokuševski je večeras bio u drugom planu, proveo je svega sedam minuta na parketu, promašio dva šuta za tri poena i izgubio jednu loptu. Lejkerse, za koje zbog povrede nije nastupio Lebron Džejms, predvodio je Entoni Dejvis sa 30 poena, dok je Rasel Vestbruk upisao sebi svojstven kvadripl-dabl. Meč je okončao sa 20 poena, 14 skokova i 13 asistencija, ali i 10 izgubljenih lopti. Ejveri Bredli i Karmelo Entoni su dodali po 13 poena, dok je Kent Bejzmor ubacio 11.

U utakmici koja se može nazvati derbijem Istoka, Majami je kao gost slavio u Bruklinu - 106:93. Još jednom se videlo koliko Netsima nedostaje Kajri Irving, koji je zbog odbijanja da se vakciniše odstranjen iz ekipe. Prašina koja se podigla oko sjajnog plejmejkera očigledno ozbiljno utiče na ekipu, pa posle pet utakmica ima dva trijumfa. Majami je upisao treću pobedu (jedan poraz).

Pobednički sastav je sa 24 poena i devet skokova predvodio Bem Adebajo, dok je Džimi Batler flertovao sa tripl-dablom (17p, 14sk, 7as). Pi Džej Taker je dodao 15 poena, Tajler Hiro jedan manje, koliko je ubacio i centar Dvejn Dedmon. Kod Netsa po pravilu najbolji Kevin Durent sa 25 poena i 11 asistencija, dok je Džo Heris dodao 15. Promena pravila o faulovima ozbiljno je, kako stoje stvari, uzdrmala Džejmsa Hardena, koji je večeras ubacio 14 poena (3/3 sa linije za slobodna bacanja). Popularni Bradonja se kroz karijeru prilično oslanjao na iznuđivanje faulova i svoj šut sa crte, ali je usled promene od starta tekuće takmičarske godine na pet mečeva izveo svega 15 penala (pogodio 14).

Aktuelni šampion je neprijatno iznenadio pred svojim navijačima, pošto je doživeo poraz od Minesote. Posle debakla u duelu sa Majamijem (95:137), Milvoki je pretrpeo poraz od Minesota Timbervulvsa - 108:113.

Sam neuspeh ne brine toliko, koliko činjenica da su gosti vodili tokom čitavih 48 minuta. Mora se ipak odati priznanje i Vukovima, koji su čini se konačno spremni da naprave iskorak i možda zaigraju nešto ozbiljniju ulogu na Zapadu.

Janis Adetokumbo je praktično igrao sam, meč je završio sa 40 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Drugi najbolji strelac ekipe bio je Kris Midlton sa 16 poena, dok je 13 dodao Grejson Alen. Kod Minesote se izdvojio trio koji ozbiljno preti da napravi pometnju u NBA ligi. Danđelo Rasel je šampionu ubacio 29 poena, dok su Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards dodali po 25. Vrlo dobar i Džered Vanderbilt sa 10 poena i 13 uhvaćenih lopti.

NBA

Četvrtak

Orlando - Šarlot 111:120

/Entoni 24 - Bridžes 31/

Boston - Vašington 107:116

/Tejtum 23 - Harel 25/

Bruklin - Majami 93:106

/Durent 25 - Adebajo 24/

Nju Orleans - Atlanta 99:102

/Grejem 21 - Jang 31/

Toronto - Indijana 118:100

/Vanvlit 26 - Brogdon 18/

Milvoki - Minesota 108:113

/Adetokunbo 40 - Rasel 29/

Oklahoma - LA Lejkers 123:115

/Gildžus Aleksender 27 - Dejvis 30/

Finiks - Sakramento 107:110

/Buker 31 - Hild 26/

Portland - Memfis 116:96

/Mekolum 25 - Bejn 19/

LA Klipers - Klivlend 79:92

/Džekson 16 - Sekston 26/



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksNju Orleans PelikansOklahoma Siti TanderLos Anđeles LejkersAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara