Kvin Snajder (Foto: AFP)
Kvin Snajder (Foto: AFP)

Bogdan uskoro dobija trenera: Snajder ima 8.000.000 razloga da preuzme Atlantu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 14:52

Dve strane blizu dogovora

Otpustila je Atlanta šefa struke Nejta Mekmilana i predvođena njegovim pomoćnikom Džoom Prantijem ubedljivo savladala Klivlend (136:119). Ipak, neće Pranti dobiti klupu na duže staze, jasno je u startu stavljeno do znanja da je on prelazno rešenje, dok uprava ne pronađe željenu opciju. Kako stoje stvari, potraga bi uskoro trebalo da bude obustavljena.

Naime, kako prenose Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija, tandem NBA insajdera koji donosi samo proverene informacije, Hoksi su na pragu dogovora sa bivšim trenerom Jute Kvinom Snajderom.

Izabrane vesti

U startu je Snajder važio za prvu želju tima iz Džordžije, brzo su stupili u kontakt i obavili preliminarne razgovore putem video poziva. Generalni menadžer Lendri Filds, njegov asistent Kajl Korver i vlasnik kluba Toni Resler su prethodnih dana održali nekoliko sastanaka sa bivšim šefom struke Džezera i temeljno diskutovali o filozofiji i smeru u kojem bi klub trebalo da se kreće i napreduje.

Čaranija tvrdi da su dve strane nadomak uspostavljanja saradnje, kao i da se očekuje da 56-godišnji stručnjak, koji je minulog leta napustio tim iz Solt Lejk Sitija posle osam godina, dobije unosan ugovor.

Navodno je reč o cifri od 8.000.000 dolara po sezoni, što bi Snajdera načinilo jednim od 10 najplaćenijih stručnjaka u ligi.

Kvin Snajder je duugi niz godina beležio odlične rezultate sa timom iz Solt Lejk Sitija, u tri sezone prebacio marginu od 50 pobeda, vodio tri puta Džez do konferencijskog polufinala, ali upravo zbog nedovoljno dobrih rezultata u doigravanjima, kao i želje kluba da krene u rebilding sa mladim trenerom Vilom Hardijem, dve strane su pred početak tekuće sezone odlučile da se rastanu.

Jasno je da će srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, u slučaju da se ovi navodi obistine, dobiti odličnog trenera koji se dokazao u NBA predvodeći Jutu, a koji ima i iskustva iz evropske košarke, s ozbirom da je sezonu 2012/13 proveo kao asistent Etoreu Mesini u moskovskom CSKA. Poznat je kao dobar defanzivni trener koji ima odličnu komunikaciju sa igračima.


tagovi

Atlanta HoksAtlantaKvin Snajder

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara