Foto: AFP
Foto: AFP

Bogdanović dvocifren iako se ispromašivao, Joviću samo dva i po minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 04:45

Rajakovićev Toronto 'poništio' Bridžesovih 45 poena...

U noći između srede i četvrtka u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu na parketu su se našla dvojica srpskih košarkaša uz polovičan učinak pošto je Atlanta Bogdana Bogdanovića pretrpela poraz, dok je Majami Nikole Jovića slavio.

Hoksi su pali tamo gde zapravo malo ko nije ove sezone - u TD Gardenu, gde je Seltik boljom igrom u poslednjoj deonici prelomio meč u svoju koristi i naneo ekipi Kvina Snajdera treći vezani neuspeh na gostovanjima - 125:117.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije podesio nišanske sprave pred gostovanje lideru Istočne konferencije, poprilično se ispromašivao večeras, ali je i pored toga uspeo da na 12. uzastopnoj utakmici ostvari dvocifren učinak. Bivši član Partizana postigao je 12 poena - najmanje još od sredine januara - i pride upisao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu, s tim da je pogodio tek dva od deset šuteva sa distance, odnosno pet od ukupno 18 iz igre.

Najefikasniji u timu Atlante bio je Sadik Bej sa 25 poena, dok je lider ekipe Tre Jang ubacio 20, ali uz identičan učinak pri šutu za tri poena kao i Bogdanović, dok su Okongvu i Džonson dodali po 19. U pobedničkoj ekipi zablistao je Porzingis sa 31 poenom, Vajt je ubacio 21, a Tejtum jedan manje uz devet skokova i sedam asistencija.

Majami je savladao San Antonio i tako ga zakucao za dno, nanevši mu peti uzastopni poraz, ali Nikola Jović nije ostavio svoj pečat u trijumfu Hita. Član reprezentacije Srbije koja je letos na Mundobasketu u Manili osvojila srebrnu medalju odigrao je tek poslednja dva i po minuta i za to vreme upisao samo jednu izgubljenu loptu. Podsetimo, svaku od prethodnih pet utakmica Jović je presedeo na klupi.

Pri Jovićevom ulasku pitanje pobednika je već bilo rešeno, a košarkaši Majamija slomili su rivala sredinom poslednje četvrtine kada su napravili seriju 8:0 (104:87). Hiro je predvodio Hit sa 24 poena, Adebajo je dodao 20, Batler 17, a dvocifreni su bili još i Rozir sa 13 i Žakez Džunior sa 10 poena. Kod Sparsa po 19 imali su Vejzel i Džons, dok je Vembanjama ostvario dabl-dabl zabeleživši 18 poena i 13 skokova.

Srpski strateg Darko Rajaković i njegov Toronto vratili su se na pobednički kolosek protiv autsajdera Šarlota, kojem je večerašnji poraz bio deveti uzastopni - 123:117. Utakmicu u Spektrum centru obeležio je košarkaš domaće ekipe Majls Bridžes, koji je postigao 45 poena, ali ni činjenica da je postao tek treći košarkaš u istoriji franšize sa pomenutim ili većim brojem poena na jednom meču nije pomogla Hornetsima da izbegnu novi neuspeh.

Bridžesa je sa 20 poena pratio Miler, dok je Martin postigao jedan manje. Kod gostiju je Beret prednjačio sa 23 poena, a Kvikli i Barns okončali su utakmicu sa po 18.

Golden Stejt je protiv Filadelfije u Vels Fargo centru upisao jednu od ubedljivijih pobeda od starta sezone - 127:104. Lišeni usluga svog najboljeg košarkaša Džoela Embida, Seventisiksersi su uspeli da ispariraju Voriorsima samo do poluvremena, ali su izabranici Stiva Kera slomili otpor rivala po povratku sa pauze dobivši treću četvrtinu sa 20 poena razlike (43:23)! Za promenu najefikasniji nije bio Kari, već Vigins, koji je došao do dabl-dabl učinka (21 poen, 10 skokova), a pratili su ga Kuminga i Tompson sa po 18. Kari je ubacio svega devet poena. U domaćem timu istakao sa Kaunsil IV sa 17 poena, i to za svega deset minuta na parketu!

NBA REZULTATI

Četvrtak

Šarlot - Toronto 117:123

/Bridžes 45 - Beret 23/

Vašington - Klivlend 106:114

/Kuzma 28 - Mičel 40/

Boston - Atlanda 125:117

/Porzingis 31 - Bej 25/

Majami - San Antonio 116:104

/Hiro 24 - Džons, Vejzel 19/

Filadelfija - Golden Stejt 104:127

/Kaunsil IV 17 - Vigins 21/

LA Klipers - Nju Orleans (u toku)

Sakramento - Detroit (u toku)


tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara