Bogdan Bogdanović (AFP)
Bogdan Bogdanović (AFP)

Bogdanović punio najbitinije kolone, slaba uteha, Atlanta ne ume sa Milvokijem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 04:04

Razočaravajuće šutersko veče Trea Janga, Midlton postao drugi najuspešniji trojkaš u istoriji Baksa

Atlanta jednostavno ne ume sa Milvokijem. Hoksi su tokom utakmice na momente bili rezultatski blizu rivalu, ali su u nekoliko navrata sebi dozvoljavali duge periode sa malo ili bez poena, a rivalu da se odlepi, pa je sedmi uzastopni poraz u međusobim duelima bio neminovan. Jastrebovima su krila ostala skupljena pa su ostali na samo jednom trijumfu iz poslednjih 14 okršaja sa Milvokijem, iako Janis Adetokunbo nije bio jedna od ključnih figura u igri gostiju - 109:120.

Problematične su bile završnice druge i treće četvrtine. Neposredno pre odlaska na veliki odmor domaćin je Baksima dozvolio seriju 13:0, a u finišu treće 12:2. Previše minuta tokom kojih su se gomilala pogrešna napadačka rešenja ekipe Nejta Mekmilana. Iz tog razloga ni odlična, sveobuhvatna partija Bogdana Bogdanovića nije bila od pomoći.

Izabrane vesti

Bio je nekadašnji as Partizana na nivou koji ga je krasio prethodnih sedmica. Na kraju mu je pripalo zvanje najefikasnijeg pojedinca susreta sa 28 poena, uz koje je zabeležio i šest skokova i sedam asistencija (šut iz igre 10/20, trojke 6/12), ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača. Uz izuzetak Solomona Hila kojem se ruka užarila van linije 7,24 pa je duel okončao sa 18 poena i šest trojki iz osam pokušaja.

Izostalo je inspirisano šutersko veče Trea Janga. Sa 15 poena i katastrofalnih 3/17 iz igre, Atlanta i nije mogla bolje da prođe. Pokušao je loše procente šuta da nadomesti organizacijom, kompletirao devet asistencija, ali jedino je doprineo individualnoj statistici. Klint Kapela koji je uz 16 poena imao i 16 uhvaćenih lopti je pokušavao da drži skok, ali očigledno nije mogao sam. Janis i saigrači ozbiljno su nadskočili Atlantu.

Kris Midlton nastavio je da piše istoriju Baksa. Došao je do brojke od 1.004 uspešna pokušaja za tri poena, pretekao Majkla Rida i trenutno gleda u leđa jednom od najboljih šutera svih vremena Reju Alenu koji je kao igrač Milvokija ubacio 1.051 trojku.

Trećeplasirani Milvoki je sada na tri pobede od lidera istočne konferencije Filadelfije, dok su Hoksi četvrti, ali za sada teško mogu da ugorze poziciju tima kojem gledaju u leđa.

NBA - REZULTATI

Atlanta - Milvoki 109:120

/Bogdanović 28 - Holidej 23/

Klivlend - Golden Stejt 101:119

/Sekston 30 - Kari 33/

LA Lejkers - Boston 113:121

/Horton - Taker 19 - Braun 40/

Finiks - Sakramento 122:114

/Ejton 26 - Foks 27/



tagovi

AtlantaAtlanta HoksBogdan BogdanovićMilvoki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara