Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanović trojkom pucao u srce žilavih Grizlisa i probio prvu hiljadarku od dolaska u NBA!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 04:35

Solidna partija Nikole Jovića u porazu Majamija od Oklahome

Kako je ušao u sezonu bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti. I dogodilo se večeras! Bogdan Bogdanović po prvi put u karijeri probio je granicu od 1000 poena u jednoj NBA sezoni, njegovoj sedmoj u najjačoj ligi na svetu.

Kapiten srpske reprezentacije se odličnom partijom protiv Klivlenda pre dve noći ozbiljno primakao pomenutom dostignuću, a posle još jednog vrlo dobrog izdanja u pobedi protiv Memfisa (99:92) konačno je probio do ove subote nedostižnu granicu.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Partizana je već prvi prvom šutu na meču došao do četvorocifrenog učinka u sezoni, ali ga sama ta činjenica nije zadovoljila niti uticala na njegovu koncetraciju i motivaciju, pa je koncentrisano nastavio i završio meč dvocifrenim brojem poena, deveti put u poslednjih deset utakmica. Bogdanović je trećoj vezanoj pobedi, koja je Hokse učvrstila na desetom mestu Istočne konferencije, doprineo sa 16 poena, šest skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

Bogdanoviću je utakmica sa Grizlisima ujedno bila i 72. uzastopna na kojoj je pogodio makar jednu trojku. Iz šest pokušaja sa distance precizan je bio tri puta, a posebno bitna bio je poslednji, treći dalekometni hitac, kojim je 31-godišnji košarkaš pucao pravo u srce žilavih gostiju.

Nešto više od tri minuta pre kraja meča, kada su košarkaši Memfisa napravili seriju 7:2 i prišli rivalu na jedan posed razlike. Baš tada se Bogdanović 'podigao' i dalekometnim hicem odbio nalet gostiju, da bi na nešto manje od dva minuta pre kraja ukrao loptu Vinsu Vilijamsu i sprečio ekipu Tejlora Dženkinsa da ponovo pripreti.

Daleko pak od toga da je sa pomenutim učinkom Bogdanović bio najzaslužniji za trijumf Atlante. Epitet igrača meča sasvim zasluženo je odneo Dežonte Mari sa 41 ubačenim poenom (6/10 za tri, 17/25 iz igre), a dvocifrenim brojem poena utakmicu su završili još Klint Kapena (15) i Deandre Hanter (12). U redovima Memfisa prednjačio je Džeren Džekson džunior sa 21 poenom.

Pristojnu partiju odigrao je i Nikola Jović protiv Oklahome, s tim da je njegov Majami u Pejkom centru pretrpeo drugi vezani poraz - 107:100. Ipak, srpski reprezentativac ima razloga za zadovoljstvo, jer je po prvi put posle skoro mesec dana na parketu proveo pola sata i za to vreme zabeležio učinak od sedam poena, osam skokova, tri asistencije i dve blokade.

Oklahoma je na poluvreme otišla sa dvocifrenom razlikom (57:47), ali je u trećoj četvrtini usledila rapsodija Oklahome, koja je na krilima Šeja Gildžes Aleksandera (11 poena u trećoj deonici) preokrenula rezultat.

Gosti su pokušali da se vrate, na manje od devet minuta pre kraja prišli na pola koša razlike (84:83), ali nisu uspeli da preokrenu rezultat i slave. Nisu mogli preko Gidžes Aleksandera i njegovih 37 poena. Haime Hakez na drugoj strani ubacio je 25 poena, dok je Džimi Batler ostvario dabl-dabl (20 poena, 10 skokova).

NBA - REZULTATI

Subota

Filadelfija - Nju Orleans 95:103

/Heris 21 - Vilijamson 23/

Vašington - Šarlot 112:100

/Kuzma 28 - Bridžes 32/

Klivlend - Minesota 113:104 (posle produžetka)

/Garland 34 - Rid 34/

Njujork - Orlando 98:74

/Branson 26 - Bankero 23/

Memfis - Atlanta 92:97

/Džekson 21 - Mari 41/

Oklahoma - Majami 107:100

/Gildžes Aleksander 37 - Hakez 25/



tagovi

Atlanta HoksMajami HitBogdan BogdanovićNikola JovićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara