Bogdanović uništio Italiju, Hrvatska se probudila

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.06.18. | 23:11

NBA as ubacio 26 poena za drugi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacije Hrvatske još je živa! Hrvati su na gostovanju u Trstu pobedili selekciju Italije sa 78:72 u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i sačuvali šanse da se plasiraju na taj turnir.

Ovo je Šahovničarima druga pobeda u kvalifikacijama, a prethodno su doživeli vrlo neprijatne poraze od „velesila“ kao što su Holandija i Rumunija.

Izabrane vesti

I baš zbog toga novi selektor Dražen Anzulović znao je da svaki meč do kraja kvalifikacija ima epitet “biti ili ne biti“.

Italijani su bolje počeli prvu četvrtinu i stekli prednost, ali je u nastavku utakmice Hrvatska ipak preuzela inicijativu. U završnici treće deonice gosti su imali i 13 poena prednosti (65:52).

Malo je nedostajalo da u završnici utakmice Hrvati dovedu u pitanje pobedu, pošto su Italijani na minut i po pre kraja došli na minus šest (76:70). Ipak, u penal završnici nije bilo greške.

Najefikasniji kod Hrvata bio je Bojan Bogdanović sa 26 poena, a Ivica Zubac dodao je na to još 12. Pjetro Aradori postigao je 15 za Italiju, a Avudu Abas dodao je još 14.


Foto: FIBA


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoBojan BogdanovićHrvatskaItalijaPjetro Aradori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara