Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović

Bogdanovićeva partija sezone - 26 poena u senci novog poraza Atlante (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 22:28

Srpski bek postigao 26 poena uz šest skokova i dve asistencije

Odigrao je Bogdan Bogdanović u Bostonovom TD gardenu svoju ubedljiviju partiju od početka sezone, ali uzalud... Ostala je u senci novog poraza Atlante. Hoksi su sebi dozvolili ozbiljan pad u igri koji ih je koštao petog poraza u minulih sedam utakmica - 105:95.

Drugi put u prethodna dva dana srpski bek je obarao ovosezonski rekord po broju poena u jednoj utakmici. Prvo u jučerašnjem meču sa San Antonijom ubacio 23 poena, ali je ekipa Nejta Mekmilana ubedljivo izgubila. Večeras, slična situacija. Unapredio je učinak na 26 poena, dodao tome šest skokova i dve asistencije, ali je Atalantu koštala katastrofalna treća četvrtina u kojoj je dozvolila rivalu 42 koša, odnosno koju je izgubila sa čak 19 poena razlike.

Izabrane vesti

Bogdanović je nadmašio sopstveni prosek u maltene svim statističkim kategorijama - ove sezone je beležio 12,8 poena, 3,8 skokova i 2,9 asistencija po meču za nešto više od 28 minuta na parketu. Večeras ga je Mekmilan držao skoro 38 minuta u igri, ali su Seltiksi odbili svaki pokušaj rivala da uhvati potpuni priključak.

Nekadašnji košarkaš Partizana je imao vrlo zadovoljavajućih 9/20 iz igre (45 posto), zajedno sa Treom Jangom je u koš protivnika isporučio 56 poena, ali Boston je imao svoju vedetu. Džejson Tejtum je bio maltene nezaustavljiv ubacivši 38 poena, a prva zvezda domaćina uhvatila je i deset lopti, tri puta asistirala uz dve blokade.

Sve što je Atlanta gradila do velikog odmora, prosuto je u nastavku. Stekla je 15 poena prednosti na kraju prve četvrtine, a imala plus deset na poluvremenu. Dozvolila je sebi ozbiljan pad koncentracije u trećoj deonici, a protivniku izrazitu dominaciju u skok igri. Seltiksi su uhvatili čak sedam lopti više (11:4), Hoksi prodali pet lopti i tas je prevagnuo na drgu stranu.

Bogdanović i saigrači su u odlučujuću četvrtinu ušli sa minusom od devet poena, procenti šuta bili su očajni na obe strane, ali je takav splet okolnosti mnogo više prijao domaćinu. Videli smo četvrtinu na mali broj poena koja je pripala Bostonu 18:17, a šut za tri poena u potpunosti je izdao Atlantu - njeni košarkaši nisu pogodili niti jedan šut van linije 7,24 iz šest pokušaja.

Seltiksi su se na ovaj način osvetili Atlanti za poraz od pre dve nedelje i to poprilično ubedljiv (108:92). Boganović je tada upisao 19 poena. Nejta Mekmilana mogu da raduju sve bolja izdanja srpkog košarkaša koji bi, ako ovako nastavi, vrlo brzo mogao da probije brojku od 30 poena na jednoj utakmici, ili napadne lični rekord u NBA ligi. Postavio ga je avgusta 2020. godine protiv Nju Orleans Pelikansa kojima je ubacio 35 poena.



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksAtlantaBostonBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara