Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanovo veče za zaborav, Atlanta umalo ispustila plus 35 protiv Vembanjame i drugova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 00:12

Srpskog reprezentativca nije služio šut

Bogdan Bogdanović igra sjajno ove sezone, jedan je od glavnih, ako ne i glavni kandidat u trci za najboljeg šestog igrača NBA lige, ali večeras ga šut nije služio. Ubacio je samo dva iz deset pokušaja i sa po jednom dvojkom (1/4) i trojkom (1/6) okončao susret sa svega pet poena, a Atlanta je na kraju savladala San Antonio 109:99.

Najbolji igrač Srbije u izboru KSS za 2023. godinu je u blagom padu forme posle fantastičnih izdanja u decembru, pa je tako posle 20 poena u proseku tokom poslednjeg meseca prošle godine, u 2024. samo jednom prebacio tu marginu - na prvom novogodišnjm nastupu (23). Prosečno u januaru beleži 16 poena, ali u sudaru sa Sparsima je odigrao daleko najslabije u sezoni i prvi put ubacio jednocifren broj poena od 31. oktobra.

Izabrane vesti

Kako bilo, nije Bogdan ni morao previše da se znoji, jer su Hoksi vodili i sa 35 poena viška. Posle uvodnih 12 minuta na semaforu je stajalo 35:16, dok je na poluvremenu rezultat bio 69:34 u korist Jastrebova. Tre Jang je u tom trenutku imao 29 poena iz 10 pogođenih šuteva (šest trojki) i sedam asistencija, a čitava startna petorka Sparsa postigla je 19 poena iz sedam preciznih šuteva (dve trojke), uz četiri završna dodavanja.

Delovalo je da će ekipa Grega Popovića doživeti debakl, ali su se Hoksi previše opustili. Viktor Vembanjama i drugovi su u poslednjoj četvrtini uspeli u potpunosti da se vrate, a Keldon Džonson je pri rezultatu 99:93 u korist Atlante imao priliku da svede zaostatak na samo četiri poena. Promašio je, izabranici Kvina Snajdera su se trgli i serijom 8:2 rešili pitanje pobednika. Upisali su tek 16. pobedu (16-23) i još su ispod plej-in crte na Istoku, dok je San Antonio na dnu Zapada sa učinkom 7-32.

Jang je meč okončao sa 36 poena i 13 asistencija, a još tri košarkaša pobedničke ekipe ubeležila su dabl-dablove: Džejlen Džonson (16 poena i 10 skokova), Klint Kapela (13 poena i 11 skokova) i Dežonte Mari (po 13 poena i skokova). Dvocifren je bio i Sadik Bej sa 10 poena.

Vunderkind Vembanjama je bio prva figura San Antonija sa 26 poena i 13 skokova. Naravno, imao je i nekoliko atraktivnih zakucavanja, a ispratio ga je Džeremi Sohen sa 23 poena i osam skokova. Dvocifren je bio još samo Džulijan Šampeni sa 15 poena, dok je Tre Džons ubeležio 12 asistencija.



tagovi

Atlanta HoksBogdan BogdanovićSan AntonioViktor Vembanjama

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara