Džoel Bolomboj (©Starsport)
Džoel Bolomboj (©Starsport)

Bolomboj: Pišemo pobedu i idemo dalje, super je videti kako Topić igra protiv vrhunskih timova

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.12.23. | 22:46

"Veoma je dobar. Tek će biti. NBA je prospekt", dodao je centar Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde ubeležili su novu pobedu u ABA ligi, 10. od starta sezone. Miloš Teodosić i Nemanja Nedović su bile glavne figure crveno-belih u poslednjem trijumfu, ali je ponovo odličan posao odradio i Džoel Bolomboj.

Snažni centar je susret okončao sa 12 poena, pet skokova i četiri blokade, što mu je donelo indeks korisnosti 22. Ipak, uprkos njegovoj dobroj partiji, kao i kvalitetnim izdanjima Teodosića i Nedovića, Zvezda je strepela do poslednjeg minuta.

Izabrane vesti

"Pišemo pobedu, kako god da smo došli do nje. Napravili smo večeras sebi problem. Moramo bolje da ispoštujemo plan utakmice koji trener postavi. Bili smo mentalno spremni, ali smo možda malo potcenili protivnika. Oni su pogađali šuteve, igrali sa više energije, dobro otvorili utakmicu... Igraju mnogo u tranziciji, sa dosta pik en rola... Odigrali su dobro. Uvek je teško vratiti se kada sebi tako iskopate rupu, pa smo se pred poluvreme našli u interesantnoj poziciji. Pišemo pobedu i nastavljamo da radimo kako bi napredovali iz dana u dan", rekao je Bolomboj posle trijumfa nad Megom.

Ponovo su crveno-beli loše otvorili meč, izgubili prvu četvrtinu 27:22. Nešto slično im se dešavalo često ove sezone, pa i protekle sedmice na gostovanjima u Evroligi. Šta je potrebno da bi se to promenilo?

"Možda da imamo bolji pristup, zaključno sa mnom. Da se bolje pripremamo, uz bolji stav. Nebitno da li je Evroliga ili ABA liga. Sve utakmicu su mi veoma važne, kao i timu, klubu i svi očekuju damo sve od sebe ko god da je protivnik".

Bolomboj je nastavio sa dobrim rolama i bez dileme je uz Luku Mitrovića i Nemanju Nedovića najkonstantniji igrač Crvene zvezde ove sezone. Na pet od poslednjih šest utakmica ubeležio je dvocifren poenterski učinak.

"Zasad je prilično dobro. Iako mi se uloga menjala, bio sam konzistentan tokom čitave karijere. Ovde mi nije bilo potrebno mnogo vremena da se priviknem, dobio sam možda nešto veću ulogu i pokazujem više, ali smatram da je jedna od mojih vrlina to što uspevam da održim kontinuitet".

Dobar otpor mu je večeras pružio Uroš Plavšić. Posebno na startu duela. Centar Mege je meč okončao sa dabl-dablom od 16 poena i 11 skokova, a u jednom trenutku su Džoel i Uroš ušli i u verbalni sukub, pa je Zvezdin centar zaradio i tehničku.

"Ne sećam se šta smo tačno rekli jedan drugom, ali možda je bio malo uzrujan kada sam mu udario blokadu pre toga. Kada sam posle pokupio ofanzivan skok, zakačio me je u padu. Sve je to bilo u trenutku, ne znam tačno ni šta sam rekao, ali to je to".

Plavšić je pravio Zvezdi probleme u reketu, ali je ipak Nikola Topić bio najbolji igrač Mege (21 poen, pet skokova i pet asistencija). Mladi plejmejker koji je ugovorom vezan za Zvezdu do leta 2027. sjajno igra na pozajmici, što je potvrdio i večeras.

"Veliki je deo njihovog tima i veoma je dobar. Tek će biti. NBA je prospekt i super je videti tako mladog igrača da igra tako protiv vrhunskih timova, postiže veliki broj poena, diriguje igrom, donosi dobre odluke i videti kako utiče na igru", zaključio je Džoel Bolomboj.


tagovi

Džoel BolombojKK Crvena zvezdaUroš PlavšićNikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara