Detalj sa meča Virtusa i Partizana (© Star sport)
Detalj sa meča Virtusa i Partizana (© Star sport)

Bolonjski triler pripao Virtusu! Lundberg slomio srca partizanovcima

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.02.24. | 22:39

Imao je Partizan sve u svojim rukama u Bolonji u 25. kolu Evrolige i prednost u samim finišu koju je prokockao čime je stigao do 13. poraza u Evroligi. Situacija se sada maksimalno komplikuje za ekipu Željka Obradovića!

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Bolonje)

Okončana je još jedna dupla nedelja... Za Partizan kao iz pakla. Za zaborav... Posle neugodnog poraza u Monte Karlu gde je tim Željka Obradovića mogao sve da popravi u Bolonji, ali na kraju odlaze za Beograd slomljenog srca i sa dva teška poraza. Uprkos prednosti u samom finišu utakmice u Segafredo Areni, Ife Lundberg je sa 11 vezanih poena bukvalno oteo pobedu iz ruku igrača Partizana. Pamtiće se i promašaji Kevina Pantera koji je pokušao sve, ali na kraju je mogao samo da se konstatuje poraz rezultatom 88:84

Izabrane vesti

Sada se situacija maksimalno komplikuje i Partizan će morati po svemu sudeći da se bori za mesto u plej-inu pošto šesto mesto sada već postaje skoro pa neizvodljiva misija. Virtus sa druge strane je prekinuo niz poraza u fantastičnoj atmosferi.

Najavili su iz Virtusa još dan pre utakmice da se sprema nešto specijalno u dvorani. Zaista je bilo tako. Segafredo Arena je bila ispunjena do poslednjeg mesta, pesma je odzvanjala od prvog minuta i to muzikalno kako samo Italijani mogu. Bila je to zaista atmosfera vredna svake pohvale koji su doduše začinili i navijači Partizana kojih je bilo nekoliko stotina u posebno ograđenom delu koji su svaki put skakali od oduševljenja na svaki dobar potez tima Željka Obradovića kojih je definitivno bilo, ali kada se podvuče crta, to nije bilo dovoljno da se dođe do pobede koja je bila preko potrebna.

Crno-beli su sada na negativnom učinku od 12-13 i u preostalih devet mečeva ih čeka pravi pakao kako bi održali sezonu u elitnom takmičenju u životu.

Meč je obeležio tandem Lundberg-Belineli. Obojica su okončala meč sa po 20 poena. Kod Partizana Kevin Panter je dao 22, Naneli je dodao 18, a Avramović 16 poena.

Željko je u potpunosti iznenadio kolegu na samom startu meča. Poslao je prvi put na parket petorku u sastavu Smit, Avramović, Ponitka, Smailagić i Kaboklo. Posebno iznenađenje je bio Smit koji je odmah vezao četiri poena, ali ono što je bilo još bitnije je da crno-beli nisu dopustili kao u nekim prethodnim utakmicama da protivnik odmah napravi seriju. Imao je tim Željka Obradovića i pet poena prednosti tokom uvodnog kvartala zbog dve trojke Avramovića, posle toga su sjajnu sekvencu imali Panter i Naneli, ali Virtus je uvek disao za vratom zbog Heketa i Belinelija.

Nastavilo se u sličnom ritmu sve do finiša druge deonice. Kevin Panter je dirigovao igrom Partizana, pogađao šuteve, asistirao saigračima, ali kako je vreme odmicalo tako je izgledalo da Virtus lakše dolazi do poena, posebno kada se probudio Tornike Šengelija. Iskusni Gruzin je počeo da rešava skoro svaki napad, a baš je njegova trojka za 32:27 naterala Željka Obradovića da pozove minut odmora. Ponovo je Panter povukao ručnu, ali je onda krenuo i da promašuje u serijama pa je Partizan na poluvreme otišao sa četiri poena zaostatka.

--------------------------------

VIRTUS BOLONJA - PARTIZAN MOZZART BET 88:84

(19:19, 16:12, 27:27, 26:26)

Virtus Segafredo Arena, Bolonja.

Sudije: Robert Lotermozer, Saša Pukl, Tomaš Travicki.

VIRTUS BOLONJA: Kordinije 12 (5sk, 3as), Lundberg 20 (5sk), Belineli 20 (4as), Pajola 3, Dobrić -, Šengelija 8 (5sk), Heket 7 (4as, 3sk), Miki 4, Polonara -, Žižić -, Danston 7 (6sk), Abas 7.

PARTIZAN MOZZART BET: Smit 6, Ledej -, Avramović 16, Koprivica 4, Panter 22, Smailagić 6, Naneli 18, Anđušić -, Doužer 10 (4sk, 3as), Ponitka -, Kaminski 2, Kaboklo -.

--------------------------------

Taman kada je izgledalo da će Partizan da preokrene početkom drugog poluvremena preko inspirisanog Avramovića, dogodilo se ista situacija kao u Monaku. Samo sada umesto Majka Džejmsa, Marko Belineli je bio egzekutor. Pogodio je trojku uz faul i tako sam sebi otvorio seriju u kojoj je vezao sedam poena i tako odbio nalet gostiju iz Beograda.

Međutim, Partizan ne bi bio Partizan da nije krenuo u seriju iz snova. Panter ponovo preuzima odgovornost, ali ovoga puta prati ga Aleksa Avramović. Kreće kanonada ovog tandema koja se završava trojkom Pantera uz faul, ali eksplozija oduševljenja kod navijača Partizana nastaje kada je Balša Koprivica udario rampu za špice, a iz toga je proistekla trojka za prednost Džejmsa Nanelija. Sve je na kraju rešavalo u poslednjih pet minuta gde je Virtus dolazio do prednost, pa Naneli ponovo preokreta za Partizan.

U tim momentima izgledalo je kao da će se montažne tribine srušiti, prvo od koševa Partizana koji je imao i šest poena prednosti,a onda i zbog povratka Virtusa na 77:75. Obradović je momentalno tražio tajm-aut na dva minuta i 10 sekundi do kraja. Ni to nije pomoglo jer je Panter izgubio lopti, a domaćin izjednačio na 77:77, ali erupciju nakratko gasi Koprivica.

Na kraju najviđe će se pamtiti nestvarni Ife Ludberg koji je bio u senci Marka Belinelija u većem delu meča, ali je u završnici ekplodirao sa serijom od 11 poena koja je na kraju presudila i slomila otpor crno-belih iz Beograda koji su morali da se pomire sa porazom. Što se Partizana tiče, najbolnije su bile greške Pantera i Doužera u samom finišu meča kada je Partizan mogao da obezbedi pobedu.

EVROLIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Alba Berlin – Valensija 66:81

/Tomas 15 – Odželej 18/

Baskonija – Makabi 92:82

/Hauard 26 – Boldvin 25/

Bajern Minhen – Olimpijakos 72:76

/Ibaka 18 – Vokap 16/

Real Madrid – Asvel 86:79

/Jabusele 26 – Li 23/

Petak:

Anadolu Efes - Olimpija Milano 79:73

/Larkin 19 – Šilds 17/

Žalgiris - Panatinaikos 80:68

/Evans 24 – Nan 26/

Crvena zvezda - Barselona 76:85

/Brizuela 20 – Nedović 21/

Monako - Fenerbahče 76:69

/Džejms 23 – Šanli 12/

Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet 88:84

/Belineli 20 – Panter 22/



tagovi

EvroligaVirtus BolonjaKK PartizanKevin PanterMarko BelineliAleksa AvramovićPi Džej DoužerIfe Lundberg

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara