Demijan Lilard (AFP)
Demijan Lilard (AFP)

BOMBA! Lilard kod Janisa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 20:27

Veliki trejd u NBA ligi

Završena je i najveća sapunica ovog leta u NBA ligi. Dobili smo transfer sezone i novi supertim.

Demijan Lilard nastavlja karijeru u Milvoki Baksima! U velikom trejdu u kojem su učestvovali još i Finiks Sansi, najbolje su prošli Baksi koji su dobili trenutno najtraženijeg igrača lige.

Izabrane vesti

Portland je umesto dugogodišnje prve zvezde dobio Džrua Holideja, Diandrea Ejtona, Tumanija Kamaru i Milvokijev pik prve runde na draftu 2029. godine.

Finiks je dobio Jusufa Nurkića, Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

Iako se celo leto spekulisalo da će Lilard preći u Majami koji je Portlandu nudio razne trejdove i igrač je želeo na Floridu, to se na kraju nije desilo. Lilard je letos zatražio trejd jer više nije video budućnost u Oregonu gde je došao pre 11 godina kao šesti pik na draftu i postao legenda kluba. Najbolji je strelac u istoriji Portlanda sa 19.376 poena, a u prošloj sezoni je beležio 32,2 poena u proseku. Ipak, nedostatak šampionskih ambicija u Portlandu ga je naterao da posle duže od decenije promeni sredinu. Blejzersi su u poslednje dve sezone nisu ni izborili plej-of.

Iako se Milvoki nije pominjao kao moguća destinacija, izgleda da su nedavne reči prve zvezde Janisa Adektokunba zazvonile u ušima čelnika kluba. Grk je rekao da će razmisliti o budućnosti u klubu ako Milvoki ne bude konkurentan u trci za titulu. Isto ono što Lilard nije dobio u Portlandu i čemu se nadao u Majamiju. Baksi su na kraju pristali da se odreknu jednog od najboljih defanzivaca lige Džrua Holideja ali je izvesno da ga Portland neće zadržati i da će ga ponuditi zainteresovanim klubovima u nekom drugom trejdu. Lilard ima zagarantovanih 94.000.000 dolara u naredne dve godine, a s obzirom da ima 33 godine, ovo mu je verovatno poslednji veliki ugovor u karijeri. Novac mu je zagarantovan ali je želeo uspeh. Poslednjih dana je Lilardov trejd pokušavao da dogovori i Toronto ali nisu uspeli.

Milvoki je uspeo ono o čemu je sanjao svaki tim u ligi. Popularni Dejm će pokušati da u tandemu sa Adetkunbom, ali i ostalim sjajnim saigračima poput Krisa Midltona, Bruka Lopeza, Bobija Portisa osvoji prsten. Milvokiju je nedostajao bek njegovih karakteristika i Baksi će sada spolja biti mnogo jači tim. Sa Lilardom su bez dileme prvi favorit na Istoku, a vrlo verovatno i u celoj NBA ligi.


tagovi

Janis AdetokunboPortland TrejlblejzersMilvoki BaksDemijan LilardJusuf NurkićDeandre Ejton

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara