Bonzi Kolson (©Star Sport)
Bonzi Kolson (©Star Sport)

Bonzi Kolson pred Partizan: Panter je ime za sebe, a oko sebe uvek ima dobre šutere

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.01.24. | 12:53

"Da, i dalje dobro stojimo u Evroligi, što samo pokazuje kakvu grupu igrača imamo, trenera i stručni štab, kakav je identitet Makabija kao kluba. Ne očajavamo, ne žalimo se, dolazimo svaki dan na ograničeno vreme treninga, ograničeno vreme u teretani, ograničeno vreme za šuterski rad...", kaže ponajbolji igrač Makabija za Mozzart Sport

Makabiju iz Tel Aviva, ali i praktično svim izraelskim klubovima sezona se okrenula naglavačke kada je eskalirao sukob sa Hamasom. Ponos Izraela i još nekoliko timova izabralo je Beograd za svoj privremeni dom, utakmice igra u dvorani Aleksandar Nikolić, a košarkaški klub Partizan Mozzart Bet uradio je sve kako bi se obezbedili što bolji uslovi za trening, rad, oporavak...

Večeras će dva kluba koje veže istorija duga skoro pola veka ponovo izaći na megdan (TV Sportklub, 20.30), u očekivano punoj Beogradskoj areni. Crno-beli će tražiti revanš za poraz sa otvaranje sezone, kada je Makabi slavio rezultatom 96:81. Jedan od najboljih pojedinaca Makabija u tom susretu bio je Bonzi Kolson, koji je uz 12 poena imao sedam uhvaćenih i dve ukradene lopte. Kolson je i ove sezone jedan od najboljih igrača izraelskog velikana, sa 13,4 poena trenutno je treći strelac ekipe iza Vejda Boldvina (14,8) i Lorenza Brauna (14), kao i drugi skakač ekipe sa 5,8 skokova, odmah iza Džoša Niba (6,5).

Izabrane vesti

Više od tri meseca prošla su od duela u Tel Avivu, ipak Kolson ne krije da mu se čini kao da je prošlo i više vremena.

"Deluje mi iz ove perspektive da je ta utakmica bila pre ko zna koliko godina", s osmehom će Kolson na početku razgovora za Mozzart Sport i dodaje:

"Od te utakmice se dosta toga promenilo. Nismo ni mi više ista ekipa kao tada, niti je Partizan. U međuvremenu smo i mi i oni uspeli da naučimo mnogo više o sebi, o timu, kako se pravi rezultat... Iz tog razloga očekujem zanimljivu, zabavnu utakmicu u sjajnoj atmosferi kojoj se mnogo radujemo. Ako se budemo držali svojih principa u napadu i odbrani, imaćemo šansu da pobedimo".

Pred duel sa Partizanom uspeli ste da se vratite na pobedničku stazu dobrom utakmicom i ubedljivim trijumfom nad najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg toka Evrolige - Virtusom.

"Da, velika pobeda za nas, uzimajući u obzir koliko dobru sezonu je Virtus imao dosad. Želeli smo da se vratimo našim principima igre na oba kraja terena, da protiv (Marka) Belinelija i (Toka) Šengelije igramo agresivno. U napadu smo igrali brzo i pogađali šuteve, išlo nam je dobro".

Rekao si da ni Makabi, ni Partizan više nisu isti timovi s početka sezone. U Partizanu su u međuvremenu stigli Bruno Kaboklo i Džejlin Smit, neki igrači su povređeni, neki su se oporavili... Samim tim, koliko drugačiju utakmicu očekuješ?

"Moraćemo dosta pažnje da posvetimo našoj odbrani od njihovih bekova. Kevin Panter je ime za sebe, oko sebe ima uvek dobre šutere, što Partizan čini izuzetno opasnim timom u napadu. Pored toga, imaju Bruna Kabokla koji je dosad bio jako dominantan na oba kraja terena. Velika je pretnja kao centar, a pogađa i trojke u serijama. Partizan ima i sjajnog trenera koji zaokružuje celinu. Zbog toga, ali i zbog atmosfere koja prati Partizan. Zato i kažem da treba da se držimo naših principa, ako želimo pobedu".

Atmosfera na Partizanovim i Zvezdinim utakmicama nešto je o čemu se priča neprestano u celoj Evropi, pa i globalno. Vi ste, opet, u situaciji da igrate maltene celu sezonu bez publike, biće vam sada dosta drugačije...

"Lično sam jako uzbuđen zbog toga. Igramo u Beogradu bez prisustva navijača, pa svaki put kada vidim navijače na tribinama, budem jako srećan. To ne mislim samo ja, već svi u timu. Zato će nam svima biti zabavno".

Koliko vam teško pada cela situacija u kojoj se nalazite, da igrate daleko od Tel Aviva, bez publike da vas podrži i neizbežnim pitanjem šta će se desiti sledeće?

"Jasno je da situacija nije idealna za nas, ali pokušavamo da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Možemo da imamo hiljadu izgovora za nešto što se dogodilo, ali mi se trudimo da ostanemo zajedno kao tim, da razmišljamo o obavezama i da radimo najbolje što možemo".

U Evroligi ste među top osam ekipa, što pokazuje da se uspešno nosite sa svim problemima. Ali, verovatno je bilo teško navići se na kompletnu tranziciju?

"Da, i dalje dobro stojimo u Evroligi, što samo pokazuje kakvu grupu igrača imamo, trenera i stručni štab, kakav je identitet Makabija kao kao kluba. Ne očajavamo, ne žalimo se, dolazimo svaki dan na ograničeno vreme treninga, ograničeno vreme u teretani, ograničeno vreme za šuterski rad... I pored toga smo dobri. Ali, to smo mi".

Koliko daleko Makabi može, uprkos svemu?

"Ciljevi su nam i dalje isti - Fajnal for i titula".

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 81:81, posle produžetka 98:91

/Vilbekin 30 - Fransisko 21/

Panatinaikos - Monako 88:63

/Lesor 23 - Motiejunas 13/

Milano - Crvena zvezda 62:76

/Bortolani 14 - Giedraitis 22/

Real Madrid - Valensija 96:86

/Kampaco 19 - Dejvis 18/

Petak

18.30: (1,70) Anadolu Efes (15,0) Virtus Bolonja (2,40)

20.30: (1,25) Barselona (17,0) Žalgiris (4,70)

20.30: (1,80) Baskonija (15,0) Olimpijakos (2,25)

20.30: (1,60) Partizan Mozzart Bet (16,0) Makabi (2,65)

21.00: (1,45) Asvel (16,0) Alba (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK Makabi Tel AvivBonzi KolsonEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara