Milosavljević i Čarapić (©ABA LIGA – Borac Mozzart / Duško Radišić)
Milosavljević i Čarapić (©ABA LIGA – Borac Mozzart / Duško Radišić)

Borac Mozzart ispustio 13 razlike u odlučujućem periodu, Igokea okrenula rafalnom paljbom

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 19:05

Domaćin za devet i po minuta poslednje četvrtine uspeo da ubaci samo sedam poena, do isteka vremena samo devet...

Posle savršenog početka i dve pobede na startu Jadranske lige, Borac Mozzart pretrpeo je i treći uzastopni poraz. Nije bilo realno da se nadigra Crvena zvezda u Čačku, Split je pokazao zašto su Gripe jako teško mesto za igru, a Dejan Mijatović i njegovi igrači mnogo će žaliti zbog onoga što su dozvolili Igokei.

Čačani su u odlučujući period susreta ušli sa prednošću od 13 poena i umesto da zaključe utakmicu još jednom dobrom četvrtinom i potvrde kvalitetnu igru iz većeg dela, ali to se nije dogodilo. Igrači Vladimira Jovanovića uspeli su da pronađu iskru koja ih je pokrenula i na kraju presudila domaćinu – 70:64 (15:22, 11:18, 16:15, 28:9).

Izabrane vesti

Iako je prvi deo utakmice odigrala slabo, Igokea je zaista odigrala sjajno u presudnih deset minuta i pre svega iskoristila veliki pad koncentracije suparničke strane. Kada je krenula lavina, košarkašima Borca Mozzart ušla je voda u uši i nastao je nerešiv problem – Igokea je rafalnom paljbom počela ekspresno da topi zaostatak i gotovo kao od šale zaostatak od 13 poena s početka četvrtine pretvorio se u plus tri (65:62) posle trojke Dragan Milosavljevića na dva i po minuta pre kraja. Zatražio je u tom momentu Dejan Mijatović tajm-aut kako bi smirio igrače i nacrtao im akciju za sledeći napad, ali umesto realizacije desila se prva od tri izgubljene lopte u kojim je dva puta grešku pravio Aleksa Uskoković, a jednom Ronaldo Segu. Rezultat silnih grešaka bila je nova trojka gostiju, ovog puta Marka Jošila koji je na 33 sekunde pre isteka vremena praktično stavio tačku aa pobedu. Nije pomogao ni novi minut odmora za domaći sastav, jer i pored Uskokovićevih poena, Milosavljević je ostao hladnokrvan sa linije slobodnih bacanja i tako definitivno otklonio svaku dilemu.

--------------------------------

BORAC MOZZART – IGOKEA 74:80

/22:15, 18:11, 15:16, 9:28/

Hala kraj Morave, Čačak;

Gledalaca: Oko 1.500;

Sudije: Igor Dragojević, Luka Kardum, Denis Hadžić.

BORAC MOZZART: Rebrača 9, Segu 9, Birts 6, Nikolić, Tasić 9, Tomašević, Talić 4, Frenklin 10, Uskoković 13, Todorović, Čarapić 2, Manojlović 2.

IGOKEA: Kondić 8, Atić 10, Delalić, Tanasković 10, Stanković, Jošilo 13, Nakić 4, Nikolić 6, Gordić 2, Milosavljević 6, Marić 6, Jeremić 5.

--------------------------------

Igokea je u poslednjoj četvrtini ubacila čak pet trojki, uz realizaciju Edina Atića koji je posle uz koš dobio faul za dodatno slobodno bacanje, što je takođe bila igra za tri poena... Borac Mozzart je posle jako dobrih 30 minuta ostao bez municije za odlučujućih deset, pa je u devet i po minuta iste postigao samo sedam poena, a na kraju tek devet. Jasno, sa takvim odnosom snaga Borac Mozzart nije mogao da zadrži vođstvo i stigne do važne treće recke u uvodnih pet kola.

Jošilo je odigrao savršenu utakmicu! Uz 13 poena imao je samo jedan promašaj iz igre (2/3 za dva, 3/3 za tri) i uz to upisao dabl-dabl sa 10 skokova, od čega pet u napadu. Imao je još tri asistencije i dve ukradene lopte za indeks 24. Dvocifreni su još bili Nikola Tanasković i Edin Atić sa po 10 poena. Mladi srpski košarkaš imao je i pet uhvaćenih lopti, a reprezentativac Bosne i Hercegovine dopisao je šest asistencija, četiri skoka, ali i pet izgubljenih lopti. U redovima Borca Mozzart Uskoković je bio najefikasniji sa 13 poena, po tri uhvaćene, podeljene, ukradene i izgubljene lopte, dok je Džavon Frenklin imao 10 poena, pet skokova, po tri ukradene i izgubljene lopte, te dve asistencije. Po devet poena dopisali su Filip Rebrača, Danilo Tasić i Ronaldo Segu.

ABA LIGA – 5. kolo

Petak:

FMP – Split 84:66

/Beson 24 – Šelton 17/

Zadar – Cibona 91:64

/Božić 35 - Mustapić 19

Subota:

Budućnost - Mega 73:71

/Makundu 18 - Plavšić 13/

Cedevita Olimpija - Studentski Centar 102:93

/Prepelič 23 - Drežnjak, Dokins 18/

Nedelja:

Borac Mozzart – Igokea 74:80

/Uskoković 13 - Jošilo 13/

Ponedeljak:

18.00: (2,30) Mornar (14,5) Krka (1,70)

20.00: (1,70) Partizan Mozzart Bet (15,0) Crvena zvezda (2,40)



tagovi

Borac MozzartIgokeaDragan MilosavljevićMarko JošiloAleksa Uskoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara