©ABA liga
©ABA liga

Borac Mozzart slavio u Zadru, Segu sa 28 poena junak gostiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 23:34

Domaćin četiri sekunde pre kraja promašio šut za pobedu (79:80)

Od plus deset, do minus deset, pa nazad do vođstva i dragocene pobede u gostima. Tako je ukratko izgledao večerašnji put Borac Mozzarta do pobede u Zadru (80:79).

Uprkos činjenici da je srpski klub diktirao ritam tokom prve dve četvrtine, kao i početkom treće deonice, košarkaši Zadra uspeli su da se vrate u susret i čak u poslednjem kvartalu dođu do dvocifrene razlike. Serija Borca 10:0 koja je usledila dovela je goste na korak od druge pobede na strani, međutim greška Ronalda Segua dovela je Zadar u priliku da u poslednjih 14 sekundi kreira napad za pobedu, ali je Luka Božić bio neprecizan.

Izabrane vesti

Segu, koji je sa 28 poena predvodio Borac Mozzart, završio je susret uz impresivne brojke, a veče je ukrasio i sa pet asistencija, međutim, nesmotrenost u napadu kojim je mogao da stavi tačku na susret donela je neočekivani poklon domaćinu koji Zadar nije umeo da iskoristi.

Uz raspoloženog Amerikanca dvocifren u redovima gostiju bio je i njegov sunarodnik Tilan Bric sa 15 poena, kao i Uroš Čarapić koji je zabeležio pet poena manje. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Marko Ramljak sa 17 poena, a najveću podršku mi je predstavljao Arijan Lakić sa dva manje.

Večerašnjom pobedom, prvom na gostovanjima Zadru u prethodne tri godine, Borac se izjednačio sa rivalom po učinku i posle 11 kola ima skor 5-6, a na narednom koraku ugostiće Mornar u susretu koji je zakazan za 16. decembar.



tagovi

Borac MozzartABA ligaZadarKK Zadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara