Danilo Tasić (©ABA liga – Borac Mozzart / Duško Radišić)
Danilo Tasić (©ABA liga – Borac Mozzart / Duško Radišić)

Borac Mozzart stotkom zakucao Krku za dno

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 21:55

Dobra sezona Čačana uprkos svim problemima sa povredama

Da je bilo malo više sreće i da su se još neke okolnosti poklopile, možda bismo u četvrtfinalu Jadranske lige imali bar četiri kluba, ipak Borac Mozzart može da bude zadovoljan i sa deset pobeda u sezoni isprepletanoj brojnim povredama.

Ekipa Dejana Mijatovića razbila je Krku za kraj ovosezonskog učešća u regionalnom takmičenju rezultatom 101:83 (29:25, 27:24, 16:22, 29:12).

Izabrane vesti

Nisu se verovatno u Krki mnogo potresli zbog ubedljivog poraza u Čačku jer ih je sednica Skupštine praktično nagradila sigurnim ostankom i naredne jeseni posle odluke da ove sezone niko ne ispada, te da će takmičenje biti prošireno na 16 učesnika sa osvajačem ABA 2 lige i Dubaijem. Za košarkaše Borca Mozzart postojao je imperativ pobede ne toliko zbog pozicije, već da se na pravi način oproste od svojih navijača za Jadransku ligu i pre selidbe u plej-of Superlige Srbije.

Čačani su odigrali još jednu vrlo dobru utakmicu, doduše ponovo uz neke slapove forme, ali kada je bilo najvažnije odigrali su najbolje i stekli nedostižnu razliku. Krka je uspela da zapreti, čak i da povede nakon tri dobra napada u režiji Mihe Škedelja, Roberta Jurkovića i Jana Špana, na semaforu je osam minuta pre kraja stajalo 77:74 u korist gostiju, ali onda se sve okrenulo u korist domaćina. Ronaldo Segu je sa linije slobodnih bacanja pokrenuo seriju 12:0 koju su nastavili Uroš Čarapić, Danilo Tasić i Taj Birts kojom je Borac Mozzart stekao devet poena više i tu razliku ubrzo novom niskom poena pretvorio u ubedljivu pobedu.

Gosti su se jednostavno isključili, više ništa nisu mogli da pogode pod pritiskom odbrane rivala i to je bilo to. U poslednja tri minuta gosti su ubacili samo dva poena sa penala, a Borac Mozart 13 za konačnih +18.

Kod domaćina petorica su imali dvocifren učinak. Segu je predvodio listu strelaca sa 19 poena uz jako dobre šuterske procente (8/10 iz igre) i još sedam asistencija. Bojan Tomašević ga je ispratio sa 17 poena i četiri skoka, dok je Tasić imao 16 poena, pet završnih dodavanja i tri uhvaćene lopte. Taj Birts je ostao na skok do dabl-dabla sa 15 poena i četiri ukradene lopte, dok je Čarapić dopisao 11 poena i četiri skoka. U redovima krke Špan je ubacio 22 poena (4/12 za tri) za 38 minuta na parketu, dok je Darko Planinić dodao 14 poena.

Borac Mozzart sezonu završava tik iza timova u zoni plej-ofa, dok je Krka zakucana za dno tabele.

ABA LIGA - 26. KOLO

Petak

Cibona - Cedevita Olimpija 72:97

/Bundović 18 - Šaškov 18/

Studentski Centar - Budućnost 80:93

/Dokins 20 - Rajt 18/

Subota

Igokea - Mega 78:92

/Filipović 18 - Đurišić 26/

Borac Mozzart - Krka 101:83

/Segu 19 - Špan 22/

FMP - Mornar (U TOKU)

Nedelja

18.00: (5,00) Split (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Ponedeljak

19.00: Partizan Mozzart Bet - Zadar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Ronaldo SeguDanilo TasićBorac MozzartKK Borac ČačakJan Špan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara