Borčeva bitka na Neretvi

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.18. | 11:32

Košarkaški bataljon Raška Bojića za osvajanje Fajnal for kvote, i domaćinstva na završnom turniru tipuje na dvojku protiv Zrinjskog

Fajnal for je meta u koju večeras od 18 časova puca čačanska četa u 16. kolu ABA 2 lige. Zrinjski iz Mostara se neće dati na svom parketu, pa će ovo biti novi veliki izazov za košarkaše Borca koji su ove sezone pokazali da umeju da budu najbolji, onda kada je to najpotrebnije.

MOZZART KVOTE
(1,70) KK ZRINJSKI MOSTAR (14,50) KK BORAC ČAČAK (2,30)

Izabrane vesti

Sigurno da će atmosfera u Dvorani Bijeli Brijeg biti paklena, ali Čačani su i na to navikli. Ovaj susret veoma je važan Borcu, jer bi se eventualnom pobedom tim dodatno učvrstio svoju poziciju u gornjem domu, i manje-više potvrdio učešće na završnom turniru regionalnog takmičenja.

Šef struke Čačana Raško Bojić naglašava da je najbitnije da se njegovi izabranici odmore pred ovaj meč, jer se nalaze u paklenom ritmu, koji ne jenjava.

,,Dobijenu utakmicu protiv Zlatibora u KLS ligi Srbije odmah smo smestili u arhivu i pogled smo usmerili ka meču protiv Zrinjskog. Na igračima je da se dobro odmore i regenerišu nakon napornog perioda gde smo za devet dana odigrali četiri duela, a na stručnom štabu je da pripremi one konkretne stvari oko taktike za utakmicu protiv Zrinjskog. To je susret koji može potvrditi naš plasman u Fajnal for. Smatram Zrinjski glavnim kandidatom koji može da ugrozi trenutni poredak među prve četiri ekipe. Reč je o veoma dobrom i iskusnom timu. Vezali su četiri trijumfa u 2. ABA ligi i za očekivati je da žele da nastave pobednički niz. Sigurno je da nameravaju da nam se revanširaju za poraz koji su pretrpeli u Čačku u prvom delu sezone. Međutim, ako budemo bili na nivou i pružili našu prepoznatljivu igru, ne sumnjam u novu pobedu u regionalnom takmičenju“, jasan je Raško Bojić.

Jedan od najboljih igrača Borca ove sezone, sjajni krilni centar Nemanja Todorović napominje da bi njegov tim pobedom najverovatnije obezbedio učešće na završnom turniru drugog ABA ešalona.

,,Gostujemo Zrinjskom, ekipi koja je vezala nekoliko pobeda i na taj način podigla nivo igre, ali i samopouzdanje. Nama ova utakmica dolazi nakon teške ali važne pobede nad Zlatiborom u Čačku. U Mostar putujemo maksimalno motivisani i sa željom da pobedimo. Sa eventualnim trijumfom dodatno bi se učvrstili u vrhu tabele i faktički obezbedili učešće u F4, što nam je primarni cilj ove sezone“ reči su Todorovića.

Predsednik Borca Predrag Peca Pantović podvlači da je čačanski klub na pravom putu da ostvari planove koje je rukovodstvo zacrtalo na početku sezone.
“Naši ciljevi su bili da u ABA 2 ligi budemo među četiri ekipe i odigramo završni turnir. Petoplasiranim timovima bežimo dve odnosno tri pobede. Zrinjski smo dobili sa 20 poena razlike, a Rogaška dolazi u Čačak. Vršac smo savladali i ako se ne dogodi neko čudo mislim da smo sigurni za Fajnal for. Kad je KLS liga Srbije u pitanju tu smo planirali da budemo među osam timova. Bili smo prvi i to je lepo. Trudićemo se da ostanemo što bolje plasirani, ali je bitnije da odigramo dobro kad bude najneophodnije”, kaže za naš portal Predrag Pantović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 8320 ABA 2 Zrinjski - Borac ki 2 2,30
Ukupna kvota2,30

Borac je već poslao prijavu da bude domaćin završnog turnira ABA 2 lige.
“Pored nas domaćinstvo su tražili Kopar, Vršac i Podgorica. Videćemo da budemo što konkurentniji. Mislim da je za promociju ABA 2 lige najbitnija publika koje u Borčevoj dvorani ima najviše. Navijači su pokazali veliku zrelost, dolaze u velikom broju i ispunjavaju halu do poslednjeg mesta. Navijaju za svoj tim, ali bez omalovažavanja rivala. Svi naši gosti bili su prezadovoljni posle utakmica ambijentom i celokupnom atmosferom koja je vladala u dvorani kraj Morave. To je naš najveći adut u nameri da Čačak bude domaćin završnog turnira”, veruje i u bogatu Borčevu tradiciju Peca Pantović.

Poslednji rok za dostavu ponuda ističe devetog  februara u ponoć. Predsedništvo ABA lige j.t.d. doneće definitivnu odluku o imenu domaćina najkasnije do 23. februara.

ABA 2 LIGA - 16. KOLO
Sreda
Primorska - Split 86:98
Tivat - Bosna 96:82
Vršac - Lovćen 86:74
Rogaška - Ohrid 102:76
Dinamik - Krka 68:74

Četvrtak
18.00: (1,70) Zrinjski (14,50) KK Borac (2,30) 
* Prikazane kvote podložne su promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/ Miloš Milić
(Foto: Shutterstock)


tagovi

ABA 2 ligaZrinjskiKK Borac ČačakRaško BojićPredrag PantovićFajnal for

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara