Boris Dalo (Foto: Starsport)
Boris Dalo (Foto: Starsport)

Boris Dalo otišao iz Asvela, ruku spasa mu pruža bivši klub

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 19:19

Nekadašnji košarkaš Partizana na pragu Strazbura

Stigao je u Asvel posle sjajne sezone u dresu Šolea. Bilo je čak priče da bi mogao da dobije šansu i u reprezentaciji Francuske tokom nekih od kvalifikacionih prozora. Ipak, u Vilerbanu je ostao zakucan za klupu - kod trojice različitih trenera. Tako je Boris Dalo rešio da pobegne iz redova najtrofejnijeg francuskog tima, a utočište će pronaći u Strazburu, prenosi BeBasket.

Zvanično se rastao sa Asvelom, a uskoro se očekuje da potpiše ugovor sa bivšim klubom. Interesantno je da je istim putem u novembru 2022. godine išao Pol Lakom.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Partizana je tokom sezone 2019/20 već branio boje Strazbura. Stigao je kao privremeno rešenje zbog povreda u ekipi, ali se dobro pokazao pa je ostao do kraja takmičarske godine i na 39 utakmica prosečno beležio 6,9 poena, 4,5 skokova i 3,1 asistenciju.

Kroz francuski LNB Pro A ligu je pronašao put do povratka u Evroligu, ali period proveden u Asvelu će najverovatnije što pre želeti da zaboravi. Osim što tim iz Vilerbana ima veoma lošu sezonu, u kojoj je nekoliko puta menjao trenera, Dalo je upisao svega 15 od mogućeg 51 nastupa i zabeležio 96 minuta pod vođstvom Ti Džej Parkera, 27 dok je trener bio Đanmarko Poceko, a 30 minuta mu je pružio Pjerik Pupe.

Delovalo je još da će tokom Pocekovog boravka napustiti klub, ali ga je Toni Parker "spasao" (mada se sad to i ne može tako reći).

"Kada je hteo da precrta Borisa Daloa, rekao sam da ne može. Šta onda kada bi se Nando De Kolo, Šarl Kaudi ili neko treći povredio, a već smo najstariji tim u Evroligi? Nije bio moguće. Rekao sam mu da pogleda neke Borisove mečeve, objasnio mu da je igrač koji može da igra na pozicijama od jedinice do trojke, da je imao sjajne mečeve u dresu Šolea. Kada videte koliko mu nije verovao, kao ni Embajeu i Noamu, dođe mi da pomoislim da ih nikada nije video kako igraju", pričao je Parker po rastanku sa italijanskim stručnjakom,

Nije se novom promenom trenera promenila Daloova situacija (nisu mnogo ni rezultati), pa je bivši košarkaš crno-belih rešio da ipak digne sidro, a ruku spasa će mu na kraju pružiti Strazbur.


tagovi

KK Asvelkk StrazburBoris Dalo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara