Screenshot - ldlcasvel.com
Screenshot - ldlcasvel.com

Boris Dalo ponovo sa Žofrijem Lovernjom u Evroligi, raduje se dolasku u Beograd

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 12:41

Pre 10 godina u Partizanu, od sledeće sezone u Asvelu

U ponedeljak najavljeno, u utorak ozvaničeno: Boris Dalo je novi košarkaš Asvela. Bivši igrač Partizana je posle dve sezone u Šoleu potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz Vilerbana i vraća se u Evroligu posle 10 godina.

U elitnom takmičenju se oprobao na početku karijere kao košarkaš crno-belih, a kraj njega je u ekipi Duška Vujoševića bio i Žofri Lovernj, sa kojim će ponovo sarađivati u Asvelu.

Izabrane vesti

Oglasio se i 29-godišnji košarkaš na društvenim mrežama, a jedna stvar mu je posebno bitna po pobratku na najveću kontinentalnu pozornicu.

"Deset godina kasnije... Jedva čekam u BGD", napisao je Dalo, s tim što je druga rečenica bila na srpskom i "tagovao" je Tviter stranicu Partizan Mozzart Beta.

Kako navode na sajtu francuskog kluba, Dalo se u prethodnom periodu dokazao kao svestran igrač, sposoban da brani više pozicija i koji je veoma konstantan. Sezona za nama bila mu je najbolja u karijeri, pošto je u proseku beležio 9,8 poena, 6,1 skok i 4,7 asistencija.

"Boris veoma dobro poznaje prvenstvo i izuzetno je napredovao u protekle dve sezone sa Šoleom. Velika snaga mu je polivalentnost, može da igra na svim pozicijama. Poznavanje igre mu je veliki adut, kvalitet dodavanja takođe", rekao je trener Asvela, Ti Džej Parker.

Boris Dalo je izdanak čuvene INSEP-ove škole košarke, a profesionalnu karijeru je počeo u Poatjeu. Potom je prešao uz Partizan za koji je nastupa dve godine i 2014. osvojio Superligu Srbije. Igrao je potom za Antib, Long Ajlend Netse, Panionios, Strazbur, Le Portel i u prethodne dve godine je bio član Šolea, u protekloj nosio i kapitensku traku.



tagovi

Boris DaloŽofri LovernjAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara