Jusuf Nurkić (©AFP)
Jusuf Nurkić (©AFP)

Bosna i Hercegovina sa Jusufom Nurkićem na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.07.22. | 19:54

Centar Portland Trejlblejzersa na spisku za mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i kontinentalnu smotru

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić uputio je pozive igračima na koje računa u naredne dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i na predstojećem Evrobasketu.

Među pozvanima je i centar Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić, a tu su i novi košarkaš madridskog Reala Džanan Musa, naturalizovani Amerikanac Džon Roberson iz turske Manise, kao i Luka Garza koji je bez kluba nakon što je prošlu sezonu proveo u Detroit Pistonsima, a nedavno igrao i za Portland u Letnjoj ligi.

Izabrane vesti

Na spisku se nalaze: Miralem Halilović (Nanter, Francuska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Džon Roberson (Manisa, Turska), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Jusuf Nurkić (Portland Trejlblejzers, SAD), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Luka Garza (bez kluba), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija, Slovenija), Amar Gegić (Cibona, Hrvatska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Ismet Sejfić (Golden Igl), Rijad Avdić (Minster, Njemačka), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Jure Zubac (Inter Bratislava, Slovačka), Haris Delalić (Igokea), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora).

Pripreme reprezentacije BiH počinju 28. jula na Vlašiću. U sklopu kvalifikacija za planetarnu smotru, Zmajevi će gostovati Crnoj Gori 24. avgusta, a tri dana kasnije ugostiti Francusku.

To će ujedno biti poslednji mečevi selekcije Bosne i Hercegovine pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Nemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.


tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Jusuf NurkićDžanan MusaAdin VrabacEdin AtićKenan KamenjašAmar Gegić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara