Detalj sa utakmice (© AFP)
Detalj sa utakmice (© AFP)

Boston pometlao Bruklin

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 03:27

U četvrtoj utakmici Seltiksi su slavili rezultatom 116:112

Pričalo se o velikom derbiju u prvom kolu NBA plej-ofa. Međutim umesto toga, dobili smo prvu metlu. Boston Seltiksi su održali čas košarke nabeđenim Bruklin Netsima. U četvrtoj utakmici Boston je slavio rezultatom 116:112.

Mogli bi da se pišu romani o ovoj sezonu Bruklina. Tim koji je počeo sezonu sa šampionskim ambicijama, sa triom Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden. Na papriu strašan tim, ali na parketu je to bila potpuno druga priča.

Izabrane vesti

Irving prvo nije mogao da igra na domaćem terenu jer je odbio da se vaksicniše, a Džejms Harden nije bio ni senka igrača iz Hjustona kada je bio najbolji strelac lige i MVP. Zbog toga je napravljena rokada sa Filadelfijom, najpopularniji bradonja NBA lige je otišao u Filadelfiju, a u Briklin stiže Ben Simons koji na kraju nije odigrao ni minut ove sezone.

Šuškalo se da bi mogao da zaigra na četvrtom meču, ali u poslednji čas je odustao. Požalio se na povredu leđa, već tada je bilo jasno da se Briklinu sprema metla.

Tako je i bilo. U tesnom finišu Boston je odigrao odlično.


Boston je bio kvalitetniji tim na svakom meču. Netsi su imali priliku da slave samo na prvom duelu, ali je tada pobedu "ukrao" Džejson Tejtum. Na preostala tri meča nije bilo toliko drame. Niko u Bruklinu nije bio na očekivanom nivou, posebno Durent. Odigrao je verovatno najgoru plej-of seriju u karijeri, a 39 poena u četvrtoj utakmici su malo popravili uspeh, ali slaba je vajda kada je upisan poraz.

Boston je odigrao timski, a ponovo je lider bio Tejtum koji je ubacio 29 poena. Džejlen Braun ga je pratio sa 22. U Brilinu pored Durenta, istakao se Set Kari sa 23 poena, dok je Irving dodao 20.

Ostaje sada da se vidi da li će se tim tokom leta rasformirati ili će otkaz dobiti trener Stiv Neš, a većita misterija je i Ben Simons.

Što se Bostona tiče oni nastavljaju pohod ka titulu. Naredni protivnik je bolji iz serije Milvoki - Čikago. Baksi trenutno vode 3:1.


tagovi

Boston SeltiksBruklin NetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara