Kenan Kamenjaš protiv Zadra (©ABA LIGA – Studentski centar / Filip Roganović)
Kenan Kamenjaš protiv Zadra (©ABA LIGA – Studentski centar / Filip Roganović)

Božićev indeks 37 premalo za Zadar, Studentski centar timskom košarkom do druge pobede

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 20:02

Kenan Kamenjaš upisao dabl-dabl, Zoran Vučeljić iskoristio minute

Osvajanje ABA Superkupa u Podgorici definitivno je lansiralo samopouzdanje košarkaša Studentskog centra u nebesa. Posle trijumfa protiv FMP, Budućnosti i Partizan Mozzart Beta, zatim Splita na otvaranju Jadranske lige, ekipe Andreja Žakelja slavila je protiv Zadra i došla u grupu od pet klubova koji posle dva kola imaju perfektan učinak - 88:75 (17:18, 24:21, 26:17, 21:19).

Novom demonstracijom timske košarke Podgoričani su nadigrali gosta sa hrvatskog primorja u kojem je ponovo dominirao jedan čovek – Luka Božić. Prošlogodišnji MVP i u novoj sezoni dominira na obe strane terena, ali Zadar od toga zasad nema korist. I drugo gostovanje u Podgorici šampion Hrvatske završio je porazom, doduše posle -30 protiv Budućnosti u prvom kolu, sada je razlika bila dosta skromnija.

Izabrane vesti

Božić je bio dominantna figura u reketima, utakmicu je završio sa 26 poena (8/17 iz igre), ali i samo jednom trojkom iz šest pokušaja, te 11 skokova, četiri asistencije, jednom ukradenom i dve izgubljene lopte za indeks korisnosti 37. Bio je daleko najčešće fauliran igrač u oba sastava, čak devet puta je nad njim napravljen prekršaj zbog čega je sa linije slobodnih bacanja šutirao 9/10, samo se to nije odrazilo na konačni rezultat.

Razlog tome je pametna igra Studentskog centra, pre svega fokus na timsku košarku gde je Žakelj izbalansirao minute i tako izvukao uravnotežen napadački učinak. Četvorica igrača bili su dvocifreni, plu su još petorica ubacili bar pet poena. Iskočio je Kenan Kamenjaš sa dabl-dablom od 14 poena i 12 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte za indeks 31, uz takođe šest iznuđenih faulova.

Svoje minute iskoristio je Zoran Vučeljić. U svom prvom ligaškom meču ove jeseni ubacio je 13 poena (5/7 iz igre), sa pet uhvaćenih, te po jednom podeljenom i ukradenom loptom. Po 11 poena dodali su Luka Bogavac i Vasilije Baćović. Kod Zadra istakli su se Arijan Lakić sa 15, odnosno Dario Drežnjak sa 12 poena.

Studentski centar bio je ispred svog protivnika u gotovo svim statističkim parametrima, posebno u igri iz reketa (44:30) i procentu šuta. Domaćin je bio na 47 odsto, gosti na tek nešto ispod 39 procenata.

I pored toga, utakmica je dugo bila otvorena. Studentski centar je krajem treće deonice uspeo da se odlepi na dvocifrenu razliku posle nekoliko dobrih serija, ali su gosti ipak odgovorili nizom od deset poena čime su došli na samo tri poena zaostatka (64:67). Više od toga puleni Danijela Jusupa nisu mogli, protivnik je u ključnim trenucima napravio seriju 12:0 i otišao na 16 razlike (82:66) kada je praktično i rešio pobednika.

ABA LIGA – 2. KOLO:

Petak

Split – Igokea 90:95

/Stivenson 19 – Mudi 19/

Mega – Borac Mozzart 89:90

/Topić 28 - Segu 21

Subota

Mornar - Budućnost 61:87

/Gavrilović 14 - Rajt 16/

Nedelja

Krka - Partizan Mozzart Bet 96:56

/Hamilton 16, Cerkvenik 16 - Avramović 15/

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 94:51

/Nedović 17 - Sou 19/

Ponedeljak

Studentski centar - Zadar 88:75

/Kamenjaš 14 - Božić 26/

Cibona - FMP (U TOKU)



tagovi

Studentski centarKK ZadarLuka BožićKenan KamenjašABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara