FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Branson inspirisan Božićnim duhom zasenio Janisa i Lilarda za kraj Milvokijeve serije

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 20:52

Prazničnu atmosferu u Njujorku upotpunio trijumf Niksa

Dva puta u roku od 48 časova publika u Medison Skver Gardenu gledala je okršaje Niksa i Baksa. Pre dva dana ekipa iz Viskonzina rutinski je trijumfovala s 19 poena razlike, a sada je na krilima reprezentativca SAD-a Džejlena Bransona domaćin trijumfovao 129:122 i prekinuo niz Jelena od sedam pobeda zaredom.

Mečevi koji se u NBA ligi igraju na Božić uvek privlače posebnu pažnju i od velikog su značaja za Amerikance. Često utakmice igrane 25. decembra obiluju spektakularnim individulanim partijama, a sada se na ovaj važan datum istakao Branson s 38 poena. Na drugoj strani Adetokunbo i Lilard dali su po 32.

Izabrane vesti

Beležio je Njujork šarene rezultate prethodnih sedmica, nikako nije uspevao da uspostavi kontinuitet pobeda, ali je duel s Baksima dočekao osokoljen s dve protiv Lejkersa i Bruklina. Videlo se to od samog starta, pošto je već nakon prve četvrtine uspeo da se odlepi na devet poena prednosti. Pred skoro 20.000 gledalaca igrao je tim Toma Tibodoa u visokom ritmu, taman da opravda mesto u prvih šest ekipa istočne konferencije. Najvećim delom utakmice domaćin je vodio dvocifrenom prednošću, pa se čak može govoriti i o tome da je propustio da rivalu nanese ubedljiviji poraz.

Šutirao je Branson večeras iz igre 15/28, ali daleko od toga da je jedini odlično odigrao među domaćima. Džulijus Rendl dao je 24, Ar Džej Beret 21, Imanuel Kvikli 20 poena. Dvocifren učinak imali su i povremeni reprezentativac Nemačke Ajzea Hartenštajn i Džoš Hart sa po deset poena.

Flertovao je Janis sa tripl-dabl učinkom, pošto je meč okončao s 32 poena, 13 skokova i šest asistencija. Istovetan broj poena dao je Lilard, dok je 24 zabeležio Kris Midlton. Klupa Baksa nije dala očekivani doprinos, pa je Milvoki poražen prvi put od sedmog decembra i duela protiv Indijane.

NBA

Njujork - Milvoki 129:122

/Branson 38 - Adetokunbo, Lilard 32/

Denver - Golden Stejt (u toku)

23.00 LA Lejkers - Boston

02:00 Majami - Filadelfija

04:30 Finiks - Dalas



tagovi

Džejlen BransonDemijan LilardJanis AdetokunboMilvoki BaksNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara