Markus Hauard (©Starsport)
Markus Hauard (©Starsport)

Bratski tandem za Olimpijske igre: I Markus Hauard igra za Portoriko

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 10:43

Tu je već i njegov stariji brat Džordan

Prvenstveni okršaj u ACB lige kao budući trening reprezentacije Portorio. Markus Hauard je u nedeljnom duelu sa starijim bratom ubacio 33 poena za Baskoniju, Džordan Hauard je dobacio do 22 u dresu Obradoira. Od naredne godine konačno u istom dresu, ali ne u klubu, već u reprezentaciji. Lokalni El Koreo piše naime da je Markus dobio pasoš Portorika i da će pomoći toj zemlji u napadu na plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Džordan Hauard je već odavno reprezentativac Portorika. I istini za volju, njihovi koreni i jesu odatle. Tačnije, majka im je Portorikanka. Međutim, Markus Hauard je u mlađim kategorijama igrao za SAD, pošto je rođen u Nju Džerziju.

Izabrane vesti

Pošto sada nije ni blizu američkom tima odlučio je da se sa 24 godine okrene Portorikancima. Mada još čeka Fibinu dozvolu da promeni tim.

Sa Markusom u ekipi značajno bi porasle šanse Portorikanaca da se domognu Olimpijskih igara. Mada će dosta zavisiti od žreba zakazanog za 27. novembar. Čak i sa Markusom biće na tim kvalifikacionim turnirima i jačih ekipa. Ali svakako će da pomogne.

Džordan Hauard je bio i deo ekipe koja je igrala na ovogodišnjem Mundobakseta i bila u grupi sa Srbijom. Ispala je u drugoj fazi, a Džordan je prosečno beležio 11,4 poena uz 2,2 skoka i 2,8 asistencija po utakmici. Markus je napadački svakako potentniji košarkaš. Mada se čini da za Olimpijske igre ni to neć biti dovoljno, iako je Portoriko tražio domaćinstvo jednog od četiri turnira.


tagovi

Markus HauardPariz 2024košarkaška reprezentacija PortorikaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara