Braun: Kao da smo svi ovde od početka godine, dobili smo ono što nam je nedostajalo

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.01.20. | 08:10

“Kevin mi mnogo olakšava posao, mogu da se opustim u ofanzivi i pružim znatno više u odbrani“, rekao je bek Zvezde

Crvena zvezda je na početku 2020. godine pokazala verovatno najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone. Tim minhenskog Bajerna koji je sa klupe predvodio nekadašnji trener crveno-belih i njihov najuspešniji stručnjak u istoriji, Dejan Radonjić, poražen je sa čak 30 poena razlike.

Nakon utakmice, u svlačionici Crvene zvezde, logično, vladalo je odlično raspoloženje. Jedan od standardno najboljih igrača, Lorenzo Braun, kaže da je tim konačno dobio ono što mu je falilo.
Svi momci koji su došli, kao da su već i bili ovde. Mislim da smo dobili ono što nam je nedostajalo, nekoliko velikih igrača i beka, pa možemo da igramo agresivno. Pogurali su nas napred“, istakao je Braun.

Izabrane vesti

Kaže da nije očekivao ovako ubedljivu pobedu protiv Bajerna, ali da ne može da se žali na rezultat.
„Nisam očekivao ovako nešto, ali naravno da ću rado prihvatiti ovaj rezultat. Ako ovako budemo izgledali i u ostatku sezone, biću zadovoljan“.

Za Crvenu zvezdu sinoć je debitovao i Kevin Panter, koji će, kako se čini, znatno pomoći Lorenzu Braunu da se rastereti i da ne uzima preterano veliku minutažu na svakoj utakmici. Jedan od istaknutijih košarkaša crveno-belih u dosadašnjem delu sezone bio je pod velikim naporom u poslednjih mesec dana zbog povreda ostalih bekova, ali je i pored toga beležio neke sjajne brojke.

Čini se da bi njegovo partnerstvo sa Kevinom Panterom moglo konačno da da Zvezdi onaj pravi sjaj, koji bi je povukao ka plasmanu u završnicu Evrolige. Podsetimo, crveno-beli su se sinoćnom pobedom izjednačili sa grupom timova koji dele osmo mesto na tabeli pred nastavak kola večeras.
„Mnogo mi olakšava posao, mogu malo i da se opustim u ofanzivi i da pružim znatno više u odbrani. Nadam se da se i on isto tako oseća, tim je znatno opasniji kada su oba beka raspoložena“, rekao je Lorenzo o Panteru.

Pitanje je, naravno, da li Zvezda do kraja sezone može da učini neke velike stvari. Sa ovakvom igrom, pogled je znatno optimističniji.
„To je ono čemu stremimo. Mislim da smo do sada radili izuzetno naporno svakog dana, svi do jednog u timu su ulagali maksimalan napor i to je ono čemu stremimo kako se sezona primiče kraju“.

Čini se da bi igra mogla da bude još lepša kada se u sastav vrate neki povređeni igrači, a pre svega se tu misli na Stratosa Perperoglua, koji je na samom početku sezone pokazao da je pravi stub čvrstine u igri crveno-belih.
„Uvek vam je potrebno više vremena sa novom grupom igrača. Ne možete samo da dođete i da kažete momcima Budite odličan tim’, za to su potrebni neki različiti delovi slagalice, a mi smo ih upravo dobili. Jedva čekam da vidim šta novi saigrači mogu da nam daju, a tu je i dosta košarkaša koji su odsutni zbog povreda, tako da kada se oni vrate, mislim da ćemo imati kompletan roster“.

Lorenzo kaže da je izuzetno zadovoljan stilom igre koji forsira Dragan Šakota, te da ima dobar odnos sa aktuelnim trenerom crveno-belih.
„Idemo pravim tokom. Mislim da pokušava da održi dobru igru u ofanzivu i da se stvari za sada odvijaju na pravi način za nas“.

Za kraj, bek Crvene zvezde istakao je da mu nikada u prvom planu nisu bila lična dostignuća, već da želi da tim funkcioniše na pravi način i da dolazi do trijumfa iz nedelje u nedelju.
Ovde sam sa ekipom i samo želim da pobeđujemo. Jedva čekam da vidim šta me još čeka u nastavku sezone. Ne mislim da sam neki rekordni šuter, samo želim da uključim sve ostale u pravi ritam. Želim da svi šutiraju više, kao i Kevin, da nekako svi dođemo do ritma i budemo opasni“, zaključio je Braun.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara