Jan Veseli (©Starsport)
Jan Veseli (©Starsport)

Briše se klauzula, Jan Veseli ostaje u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 12:14

Prema izveštajima katalonskih mediji ugovor samo što nije produžen

Bliži je penziji, nego zenitu karijere, ali Jan Veseli i dalje pravi veliku razliku na evroligaškim terenima, pa je njegov ostanak u Barseloni jedan od prioriteta katalonskog kluba. Kako javljaju lokalni mediji, uspešno obavljen, pošto bi nekadašnji košarkaš Partizana uskoro trebalo da potpiše novi ugovor sa Blaugranom.

Radio RAC1 tvrdi da pregovori teku kao po loju i mada novi ugovor nije još potpisan sve nagoveštava da će se to uskoro desiti, pošto je i klub zadovoljan igračem, a i igrač klubom.

Izabrane vesti

Aktuelni ugovor je potpisan 2022, kada je Jan napustio Fenerbahče, i važio je do 2025. godine s tim da su i Barsa i Veseli imali opciju da ovog leta izađu iz istog. A kako Čeh ove sezone igra vrlo dobro Barsa nije želela da rizikuje, pošto je u važećem ugovoru i izlazna klauzula po kojoj su ovog leta drugi klubovi vrlo lako mogli da otkupe 33-godišnjeg centra.

Ona će sada biti izbrisana.

Veseli ove sezone u Evroligi u proseku beleži 12,9 poena uz 4,5 skoka i 1,4 asistencija po utakmici, pa kod Rođera Grimaua ima prednost i u odnosu na Vilija Ernangomeza, velikog Barsinog pojačanja.

Podsetimo, karijera Veselog je lansirana baš u Partizanu sa kojim je igrao i Fajnal for Evrolige. Iz Beograda je otišao u Vašington Vizardse, pa u Denver, ali u NBA ligi nije dobio ulogu kakvoj se nadao, pa se 2014. vratio u Evropu. Potpisao je za Fenerbahče u kojem je proveo punih osam sezona, igrao košarku karijere, a u sezoni 2016/2017 osvojio Evroligu pod komandom Željka Obradovića.

U sezoi 2018/2019 bio je i MVP Evrolige.


tagovi

KK BarselonaJan VeseliEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara