Vladimir Brodzijanski i Željko Obradović (© ABA liga)
Vladimir Brodzijanski i Željko Obradović (© ABA liga)

Brodzijanski za Mozzart Sport: Ne želim da poremetim tim, tu sam da učim i pomognem

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.11.22. | 16:37

Slovak zadovoljno pričao za naš portal posle debija u crno-belom dresu u 7. kolu ABA lige

Došao je Vladimir Brodzijanski u momenu kada je Partizan Mozzart Betu bio prekopotreban da popuni reket posle neugodne i nesrećne povrede Balše Koprivice. Prijatni Slovak je debi u crno-belom dresu imao sinoć u sigurnoj pobedi protiv Splita u 7. kolu ABA lige. Odmorio je Matijasa Lesora, što je primarni cilj, na parketu je proveo 20 minuta i ubacio četiri poena. Važnije od samih brojki, čini se da se novi član dobro uklopio u tim, na svaki njegov potez klupa je skakala sa odobrenjem, pozdravljala pokušaje da se pomogne timu.

Izabrane vesti

"Prelep osećaj, pobeda na mojoj prvoj utakmici, ali tim je bitan. Kao grupa smo nastavili da pobeđujemo. Ovde sam tek nekoliko dana još uvek pokušavam da naučim, svi mi pomažu u tome. Dante i Smajli su mi prvi prišli da mi požele dobrodošlicu, Aleksa takođe, Matijas, momci su zaista otvoreni i komuniciraju", kaže Brodzijanski.

Već je postao ritual crno-belih posle svake pobede ove sezone. Muzika grmi, glavni reč uglavnom vodi snažni Francuz, a postoji ustaljen raspored izlazaka iz svlačionice. Prvi uglavnom napušta dvoranu Gregor Glas, a za njim Alen Smailagić, međutim,sada je to bio novi član kluba iz Humske i reprezentativac Slovačke.

"Vrlo brzo su me svi prihvatili u timu, vidim i da na parketu ekipa poseduje zaista veliki kvalitet. Stručni štab na čelu sa trenerom Obradovićem me je takođe srdačno dočekao, pomažu mi da se uklopim u sistem rada i to mi je trenutno glavni zadatak. Nije lako, ali to je deo procesa. Pokušavam da naučim što je više moguće u što kraćem periodu."

Objasio je i šta mu za sada najteže pada u novom okruženju.

"Samo da se naviknem na nove principe u napadu i odbrani, na stvari koje tim voli da radi na parketu, ništa specijalno, ali sve je to proces na koji moram da se naviknem kako bih mogao da pomognem. Ne želim da poremetim ekipu, već hoću da se uklopim jer svi imamo jedan cilj, a to su pobede."

Naredne prilike za trijumfe stižu vrlo brzo, ali biće verovatno najteža misija do sada - evroligaška turnera po Španiji. U utorak crno-beli stižu na noge Barseloni, a dva dana kasnije Realu.

"Teško je, ali idemo i u Barselonu i u Madrid da pokušamo da pobedimo, to je mentalitet ekipe. Borba sa ciljem da se pobedi utakmica. Lično sam prezadovoljan što sam u prilici da igram Evroligu".

Iako je stigao pre duela sa Makabijem u prethodnom kolu elitnog takmičenja, nije debitovao. Ipak, utakmica je ostavila poseban utisak na Slovaka.

"naježen sam bio svih 40 minuta. Mislim da smo Makabi pobedili baš zbog navijača, neverovatno je bilo, atmosfera za pamćenje. Kao šest igrač na parketu."

Kada se klub iz Humske odlučio za Brodzijanskog, centar meke šuterske ruke nije previše razmišljao.

"Sigurno je bilo iznenađenje kada je stigao poziv Partizana. Oduševljen sam jer je to klub sa istorijom, sa trenerom koji svi znaju ko je i šta je postigao. Zahvalan sam što sam dobio ovu priliku. Zaista nisam razmiljao previše kada se pojavila mogućnost, odmah sam prihvatio", završio je Brodzijanski.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

FMP Železnik - MZT Skoplje 101:97

/Valinskas 19 - Mićović 18/

Studentski centar - Borac Mozzart 93:84

/Džekson 21 - Lešić 17/

Subota

Crvena zvezda - Cibona 92:53

/Nedović 24 - Aranitović 10/

Zadar - Budućnost 103:104

/Božić 34 - Bel Hajns 28/

Igokea - Cedevita Olimpija 74:85

/Kraford 22 - Farel 20/

Nedelja

Mornar - Mega 101:85

/Mihailović 24 - Milosavljević 20/

Partizan Mozzart Bet - Split 89:70

/Ledej 14 - Šorter 23/



tagovi

KK PartizanVladimir BrodžijanskiPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara