(©Star Sport)
(©Star Sport)

Bruka Real Madrida, visi im plasman u plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.06.20. | 20:49

Kraljevići doživeli debakl protiv Andore

Drugi poraz Real Madrida u četiri meča otkako se sezona nastavila posle pauze zbog pandemije korona virusa. Nešto nije u redu jer Realu sada ozbiljno visi plasman u plej-ofu.

Podsetimo Real je pre prekida sezone bio u strašnoj formi i seriji od čak 14 pobeda u svim takmičenjima. U 19 prvenstvenih utakmica u 2020. godini je imao samo dva poraza, a posle pauze je već zabeležio isti broj poraza u roku od samo četiri dana. Problem je što ova dva poraza sada imaju mnogo veću težinu jer se sezona nastavila u potpuno drugačijem sistemu takmičenja sa po dve grupe.

Izabrane vesti

Večeras ne samo da je Real poražen, već se i obrukao. Dva dana posle sjajne pobede pobede nad Valensijom u partiji karijere Fakunda Kampaca, Real je na istom mestu deklasiran od Andore koja je slavila sa ubedljivih 91:75. Nadigravši Realu u svakoj četvrtini!

Real je sada u ozbiljnoj opasnosti da izivisi za plasman u plej-of u koji idu po dve najbolje ekipe iz obe grupe. Real ima identičan skor kao još četiri ekipe s tim što će jedna od njih večeras da ima pobedu više posle duela Valensije i Burgosa. Real po svaku cenu mora da pobeedi Saragosu u petak u meču poslednjeg kola i da se nada povoljnom raspletu u ostalim mečevima.

Neverovatnim intenzitetom i energijom je Andora večeras izbila Realu vazduh iz pluća. Pogađali su košarkaši Andore iz nemogućih situacija i time dodatno stvarali nervozu i frustraciju u igri Madriđana.

 

Serijom 10:0 na kraju prve četvrtine je Andora pokazala Realu da ga večeras čeka mnogo težak posao. Klevin Hana je sjajnom rolom na početku druge četvrtine pogoršao situaciju za Real, da bi poeni Sija i Vokera doneli autsajderu velikih 37:23. Ništa Realu tada nije polazilo za rukom.

Serijom od sedam poena Jelineka na početku drugog poluvremena, Andora je nastavila da puni koš Kraljevića i izludela Lasa do tehničke greške. Taman kada je Real u trećoj četvrtini prišao na šest poena zaostatka, Hana je novom minijaturom vratio Andoru na dvocifrenu prednost koju Real više nije mogao da ugrozi. Pet minuta pre kraja, Andora je posle alej-upa Olomudžive imala nedostižnih 20 razlike (83:63).

Hana je meč završio sa 23 poena kao najefikasniji, kod Reala je Kampaco ubacio 18 poena, ali su ostali podbacili. Kerol, Ljulj i Tompkins su trojke šutirali zajedno 4/16. 



tagovi

KK Real MadridKK Andora

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara