Foto: MN Press
Foto: MN Press

Brutalni Jaka prejak za Bursu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 20:13

Ubedljiv trijumf tima iz Ljubljane u Turskoj - 104:88

Cedevita Olimpija se raspucala i u odloženoj utakmici Evrokupa tim Jurice Golemca ubacio je čak 104 poena Bursi u gostima u trijumfu od 104:88. Međutim, utisak je da je abaligaški predstavnik primio previše poena od desetkovanog protivnika.

Jaka Blažič odigrao je fenomenalnu utakmicu sa čak 33 data poena - imao je 6/8 za dva, 4/7 za tri i 9/9 sa linije za slobodna bacanja. Uz to je dodao i dva skoka i dve asistencije za ukupan indeks 39!

Izabrane vesti

Pored njega odličan je bio Kendrik Peri sa 15 poena i sedam asistencija, a Roko Ukić dodao je sedam poena i sedam asistencija. Džarod Džouns ubacio je 13 poena, a Mikael Hopkins 10.

Kod Burse koja je igrala u skraćenom sastavu istakao se Ksavijer Manford sa 25 poena, od čega je 11 dao sa slobodnih bacanja.

Bio je to pomalo čudan meč jer je Cedevita bila "domaćin" na terenu Burse, a turski tim je igrao bez važnih igrača i sa samo osmoricom u rosteru. Inače, turski sastav nije mogao da računa na trojicu veoma važnih šrafova u igri - Malika Njumana, Metina Turena i Čana Mutafa.

Odbrane zaista nisu briljirale, pa smo gledali više nego raspucan i efikasan meč, posebno kada je abaligaš u pitanju.

Od starta i celim tokom utakmice Cedevita je dominirala efikasnim napadom, pa je to ozbiljan pomak u odnosu na ono što su Ljubljančani pokazali protiv Trenta kada u napadu nisu mogli ništa da pogode. Sada je to bila sasvim drugačija priča, a vesnik trijumfa bio je sjajni Blažič koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri u Evrokupu.

 



tagovi

Cedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara