Marvin Džons (©fiba.basketball)
Marvin Džons (©fiba.basketball)

Budućnost dovela novo pojačanje, potpisao američki centar Marvin Džons

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 11:51

Kvalitetna akvizicija za borbu u Evrokupu

Nastavlja Budućnost sa sklapanjem rostera za predstojeću sezonu. Napravila je budžet od 5.000.000 evra (3.000.000 za plate igrača) sa ambicijom da napravi iskorak u Evrokupu i bude što konkurentnija u ABA ligi, a sa tim ciljevima angažovala je i iskusno pojačanje u reketu. Amerikanac Marvin Džons potpisao je ugovor sa klubom.

U pitanju je košarkaš koji od 2017. igra na Starom kontinentu, uz kratku epizodu u Portoriku prošle godine (Leones de Ponse). Ima iskustvo i sa Jadrana, s ozbirom da je nastupao za ljubljansku Olimpiju i Krku.

Izabrane vesti

U Podgoricu stiže posle sezone u izraelskom Hapoel Holonu, sa kojim je igrao i Ligu šampiona. Beležio je 9,9 poena i 6,6 skokova po utakmici.

"Reč je o iskusnom košarkašu koji ima široku paletu ofanzivnih rešenja, budući da odlično završava na obruču, ali i pogađa sa poludistance. Pored toga nije mu strano i da pogodi za tri poena što daje prostor za širinu u napadu", stoji u saopštenju Budućnosti.

Džons je u Evropi igrao još za Kolosos, Petkim, Promiteas, Peristeri i PAOK, a tokom koledž karijer je nastupajući za Teksas Sautern pokupio individualna priznanja za najboljeg defanzivca i MVP-a SWAC divizije.

Budućnost je prethodno angažovala i dvojicu crnogorskih košarkaša, Andriju Grbovića iz Mege i njegovog imenjaka Slavkovića iz Studentskog centra. Ugovor sa klubom potpisao je i odlični šuter Flečer Megi, posle tri godine sa Studentima.

Iz prošle sezone su tu i Petar Popović i Igor Drobnjak, dok su nove saradnje potpisali Marko Jagodić Kuridža i Aleksa Ilić.


tagovi

KK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara