Petar Mijović (©MN Press)
Petar Mijović (©MN Press)

Budućnost ne može da preti Breši, Čanak u Bolonji

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 14:44

Dva meča danas u Evrokupu

Paklen ritam pred Đetićima. Dva dana posle poraza od Unikahe, Budućnost ponovo ima obaveze u Evrokupu. Večeras gostuje Breši, u okviru 6. kola Grupe B drugog po snazi kontinentalnog klupskog takmičenja (18.45).

Računica je jasna - pobeda bi izabranike Petra Mijovića jednom nogom vodila ka top 16 fazi. Međutim, kako podgorički tim do početka ove nedelje nije mogao da skupi četvoricu igrača za trening, usled virusa korona, evidentno je da nikako nije u situaciji da preti. Pritom, raspored je veoma gust, a shodno tome igrači imaju malo vremena za fizički oporavak posle pošasti koja je pogodila klub.

Izabrane vesti

Što se rivala tiče, Breša igra poprilično razočaravajuću sezonu. U Seriji A zauzuma tek pretposlednje mesto sa samo dve pobede, dok ni u Evrokupu stanje, barem za sada, nije bilo toliko bolje. Svakako, rezultati ne smeju da prikriju poprično talentovan roster koji vodi harizmatični Vinčenco Espozito.

Ono što posebno čudi je činjenica da tako, košgeterski, potentan sastav zauzima tek 21. od 24. mesta Evrokupa kada je napad u pitanju. Kanadski plejmejker Keni Čeri je i dalje najveća opasnost po koš, a prate ga veterani Dru Kroford i Kristijan Burns.

Lošu formu i u Seriji A i u Evrokupu, košarkaši Breše su presekli pobedom nad Mornarom iz Bara u vrlo neizvesnoj utakmici. Imao je Ajzea Vajthed, as drugog crnogorskog predstavnika u Evrokupu, šut za pobedu, ali nije bio precizan. Ova pobeda će svakako da motiviše ekipu iz Lombardije, koja želi da izađe iz "crne serije" i napadne proboj u narednu fazu. Jedan od gvalnih aduta je i srpski centar Dušan Ristić.

Budućnost je slavila u jedinom duelu ova dva tima u septembru ove godine sa 93:81.

U sklopu zaostalog duela 6. kola Grupe 3 Virtus je večeras domaćin Lijetkabelisu (18.00). Ili bolje reći, Aleksandar Đorđević je domaćin Nenadu Čanku. Bolonjski sastav koji sa klupe predvodi doskorašnji srpski selektor ostvario je svih šest pobeda do sada i na korak je do osiguravanja prvog mesta u grupi. Sa druge strane, litvanski tim je upisao tek jedan trijumf na šest utakmica i do kraja grupne faze će pokušati da "skine" Andoru sa četvrtog mesta. Dodatan problem za Čankove izabranike je činjenica da su pre dva dana poraženi u Krasnodaru od Lokomotive, a onda morali da putuju blizu 3.000 kilometara u Bolonju i pitanje je koliko su uspeli da se oporave.

EVROKUP - 6. KOLO

Petak

GRUPA 2

18.45: (1,70) Breša (14,5) Budućnost (2,30)

GRUPA 3

18.00: (1,85) Virtus Bolonja (hendikep -18.5) Lijetkabelis (1,85)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

EvrokupVirtus BolonjaKK Budućnost PodgoricaKK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara