Devin Buker i Klej Topson (AFP)
Devin Buker i Klej Topson (AFP)

Buker pisao istoriju protiv šampiona: Sveo idola na dva poena, pa mu namestio prvo isključenje u NBA karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 10:36

"Volim Kleja Tompsona. Kada samizabran na draftu, rekao sam da želim da budem kao on. Ali to nas ne opravdava da se takmičimo", rekao je bek Sansa

Devin Buker je uspeo što nije niko pre njega u prethodne 794 utakmice (računajući i plej-of) koje je Klej Tompson odigrao za Golden Stejt otkad je obukao dres tima iz San Franciska.

Bek Finiksa je odbranom, ali i ponašanjem, toliko izbacio iz takta asa Voriorsa koji je u trećoj deonici "prekomerno" reagovao, zbog čega je sudija Ed Maloj pokazao tehničke obojici igrača. Pošto su akteri verbalnog sukoba "prsa u prsa" razdvojeni, Tompson je nastavio da ispaljuje teške reči ka klupi Sansa, pa je zaradio drugu tehničku grešku i automatski isključenje, prvo u NBA karijeri.

Izabrane vesti

"Volim Kleja Tompsona. Volim ga od početka. Kada sam izabran na draftu, rekao sam da želim da budem kao Klej Tompson. Ali to nas ne opravdava da se takmičimo jedna protiv drugoga i da pričamo kako bismo 'poremetili' jedan drugoga. Tako da je bilo zabavno", rekao je posle trijumfa (134:105) Buker koji je pre pomenutog koškanja skrenuo pažnju na sebe odličnom odbranom nad bekom Golden Stejta.

Kao primarni čuvar naterao je Tompsona na čak sedam promašaja iz osam šuteva, od čega 0-5 za tri poena. Klej je ubacio samo dva poena, što je njegov najslabiji učinak u skoro deset godina. Poslednji put je stao na toj brojci u drugoj NBA sezoni, odnosno u porazu Golden Stejta od Majamija (92:75) polovinom januara 2013. godine.

Inače, Tompson je od 750 NBA utakmice tek četiri završio sa praznom kolonom za poene. I to sva četiri puta u debitantskoj sezoni.


tagovi

Devin BukerNBA ligaKlej Tompson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara