Musa, Tavares i Hezonja (© Star sport)
Musa, Tavares i Hezonja (© Star sport)

Burno će biti u Madridu: Panatinaikos nudi milione Tavaresu i Hezonji, veću platu želi i Musa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 17:41

Grci već spremili unosne ponude za najbolje igrače Real Madrida

Ekipa Real Madrida ove sezone igra senzacionalnu košarku u Evroligi i nacionalnom šampionatu. Dominira na svim frontovima, ali mediji u Španiji se bave činjenicom da mnogi najbitniji igrači u timu Ćusa Matea traže jače ugovore pošto im trenutni ističu na leto.

U pitanju su Valter Tavares, Mario Hezonja, Vensan Poire i Džanan Musa.

Izabrane vesti

"Ne zanima me šta se priča sa strane. Verujem da su zadovoljni u Madridu što su deo najboljeg kluba na svetu, što u živaju u pobedama i činjenici da smo svi nastrojeni takmičarski", rekao je Ćus Mateo na pitanje o pregovorima sa Tavaresom i Hezonjom.

Pomenuti kvartet ima ugovor sa Realom do 30. juna ove godine i statistički su najbolji igrači tima posle Fakunda Kampaca.

Kako se može pročitati u španskim medijima, sva četvorica žele veća primanja ako do nastavka saradnje dođe.

Pregovori između Reala i Tavaresa traju još od prošle sezone. Tavares želi da mu se klub oduži platom zbog svega što je uradio prethodnih sezona u dresu Madriđana s obzirom da je postao najbolji centar Evrope.

Čak su i generalni menadžeri ostalih timova u Evroligi u skorašnjoj anketi istakli da bi najradije potpisali Tavaresa kao prvo pojačanje u svojim timovima.

Trenutno Tavares ima platu od tri miliona evra bruto, a neki klubovi u Evropi su spremni da mu ponude tu cifru neto, pre svih Panatinaikos koji je prema navodima Marke već kontaktirao Tavaresa sa tom sumom.

Pomenuti španski list piše i o Mariju Hezonji. Naime, Panatinaikos je izuzetno zainteresovan da vrati Hezonju u svoje redove naredne sezone, a i sam hrvatski internacionalac je u nekoliko navrata isticao koliko mu je bilo lepo dok je bio u Atini.

Veće plate žele i pomenuti Poirier i Musa. Obojica igraju najbolje sezone u karijeri.

Jasno je da će biti burno leto u Madridu, a jedini koji je u ovom momentu siguran je trener Ćus Mateo koji ne tako davno je bio na izlanim vratima. Međutim posle osvajanja Evrolige prošle sezone i to se promenilo i njegova uloga se sada ne dovodi u pitanje.


tagovi

KK Real MadridDžanan MusaValter TavaresMario Hezonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara