FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Burž je Partizanov kriptonit, crno-beli pali u poslednjoj sekundi

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 22:30

Skrab je pogodio o tablu za pobedu - 73:71, Partizan četvrti u grupi

Pobedio je Partizan Megu pogotkom Rašona Tomasa uz zvuk sirene, a sada mu se odmah vratilo. Burž je uspeo da savlada crno-bele baš na takav način. Posle promašaja Anđušića za tri, Skrab je uspeo da ubaci o tablu šut u poslednjoj sekundi i da tako donese Buržu pobedu od 73:71. Tako je, pored pobede Huventuda protiv Uniksa, Partizan završio na četvrtom mestu u Grupi A.

Imali su crno-beli više šansi da dobiju ovaj meč, ali... Sve su prosuli. Dosta nesigurnosti u poslednjim napadima, mnogo promašaja, grešaka... Moralo je to da im se obije o glavu. Ponovo je Partizan pao u poslednjim sekundama, kao protiv Zvezde, Budućnosti, Mornara... Mnogo je neizvesnih utakmica ove sezone odigrao Parni valjak, ali je utisak da ih je više gubio nego što ih je dobijao. Još od one prve utakmice protiv Huventuda, pa evo do ove sa Buržom.

Izabrane vesti

Ne prija Burž crno-belima, pokazao se kao "kriptonit" za srpski klub. Slavio je oba puta.

Poslednji minut nam je doneo odgovor na to ko će izaći kao pobednik. Burž je imao napad pri rezultatu 71:71, Partizan je odbranio napad. A onda je Jaramaz promašio daleku trojku, da bi posle promašene trojke Anđušića Skrab pogodio od table za 73:71.

Najefikasniji kod Burža bili su Anđušić sa 16 i Pelos sa 12. Kod Partizana su dvocifreni bili Rašon Tomas sa 15 i Miler Mekintajer sa 11. Tomas je imao i šest skokova, dve asistencije i čak četiri ukradene lopte.


Inače, svih 11 igrača Partizana upisali su se na ovoj utakmici u strelce. Ali, to mu nije pomoglo. Skrab je rešio meč pogotkom u poslednjim sekundama.

Partizan je u prvih 20 minuta igrao prilično kvalitetno i sabrano u napadu, ali opet je pao i nije izdržao u tom ritmu. Nije bilo Novice Veličkovića na ovom gostovanju, pa je zato Sašo Filipovski probao sa novom opcijom. Na poziciji četiri stavio je Erika Miku koji se nije loše pokazao na toj poziciji igrajući u isto vreme sa Nikolom Jankovićem i Vilom Mozlijem u paru, čak je i trojku ubacio, imao nekoliko dobrih poteza.

Ponovo je Partizan radio na pogon Rašona Tomasa koji je briljirao u odbrani, ali opet nije bilo dovoljno koncentracije kod crno-belih pa su na poluvremenu imali samo poen prednosti najviše zbog mnogo izgubljenih lopti. Za većinu njih sam Filipovski je rekao da su bile “glupe”.

Zbog toga smo umesto utakmice sa prednošću crno-belih gledali egal utakmicu. Sve do samog kraja. Burž je opet bio bolji.

EVROKUP: BURŽ - PARTIZAN 73:71 (21:26, 19:15, 16:18, 17:12)

Dvorana Ekinoks

Sudije: Haliko, Racis, Hadžić

BURŽ: Alen 7, Rej, Benitez 2, Kurbi 5, Ašćerić 3, Pelos 12, Simon, Pikok 7, Skrab 11, Omić 10, Vučević, Anđušić 16

PARTIZAN: Mika 7, Miler Mekintajer 11, Zagorac 6, Pejdž 7, Dangubić 5, Gordić 2, Jaramaz 7, Janković 6, Tomas 15, Trifunović 3, Mozli 2



tagovi

Sašo FilipovskiRašon Tomas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara