Čak 107 internacionalaca u NBA: Srbija ispred svetskih i evropskih šampiona

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.01.21. | 14:53

Najbrojniji Kanađani sa 17 igrača, Srbi na četvrtom mestu

Španija je svetski šampion, Slovenija evropski prvak, ali Srbija je ispred njih u NBA...

Najjača liga na svetu objavila je mapu na kojoj je predstavljena zastupljenost 107 internacionalaca iz 41 zemlje, odnosno za jedan manje nego na početku prošle sezone. Srbija ima šestoricu igrača: Nikolu Jokića (Denver Nagets), Bogdana Bogdanovića (Atlanta Hoks), Bobana Marjanovića (Dalas Maveriks), Nemanju Bjelicu (Sakramento Kings), Alena Smailagića (Golden Stejt Voriors) i Alekseja Pokuševskog (Oklahoma Siti Tander), što je čini jednom od najzastupljenijih zemalja u NBA.

Izabrane vesti

Ispred nje su, naravno ne računajući Amerikance, koji su osnivači lige, samo Kanada (17 igrača), Francuska (9 igrača) i Australija (8 igrača), dok Nemačka, kao Srbija ima takođe šestoricu internacionalaca preko Atlantika.

Ako se uzme u obzir da se NBA "odomaćila" u Kanadi, jer učestvuje Toronto, Srbija je na trećem mestu po broju inostranih igrača u Ligi u kojoj pomenuti Španci imaju samo četvoricu, a Slovenci trojicu igrača.

Rekordan broj stranaca bio je u sezonama 2016-2017 i 2017-2018 kada je NBA brojala čak 113 internacionalaca iz 42 zemlje.



tagovi

Alen SmailagićBoban MarjanovićAleksej PokuševskiBogdan BogdanovićNemanja BjelicaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara