Nenad Čanak (©MN Press)
Nenad Čanak (©MN Press)

Čanak i Lijetkabelis se ne predaju, Žalgiris poražen u Kaunasu

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.05.23. | 21:28

Tim srpskog trenera i dalje u igri za finale

Preživeo je Lijetkabelis “čišćenje“ i ostaje živ u polufinalu litvanskog košarkaškog prvenstva. Ekipa Nenada Čanka savladala je Žalgiris posle dramatičnog finiša sa 67:66 (21:22, 22:15, 8:20, 16:9) i izborila se za četvrtu utakmicu koja će se igrati u Panevežisu u nedelju od 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

Žalgiris je imao napad za pobedu, ali ga nije iskoristio pošto je traljavo odradio posao. Tačnije, u poslednjim sekundama domaći košarkaši ostali su bez poseda i nedugo zatim je vreme isteklo. Posle relativno izjednačenog prvog dela susreta, dve ekipe pokazale su u nastavku dosta amplituda u igri, pa je tako Žalgiris treću deonicu završio sa rezultatom 20:8 što je dalo prvu dvocifrenu prednost uoči odlučujućih deset minuta, kada su gosti potpuno preuzeli kontrolu susreta, okrenuli rezultat i na kraju slavili.

Izabrane vesti

Ova serija zapravo je repriza prošlogodišnjeg polufinala u kojem je Lijetkabelis napravio senzaciju eliminacijom Žalgirisa, posle čega je Ritas uzeo titulu.

Mantas Rubstavičijus predvodio je Čankov tim sa 14 poena, dok su Vitenis Lipkevičijus i Gabrijelius Maldunas dopisali po devet poena. Kod Žalgirisa Edgaras Ulanovas skupio je 12 poena, šest skokova i pet asistencija, Tajler Kavano je takođe imao 12 poena, dok je Ajzea Tejlor dodao 10 poena uz pet dodavanja.

Branilac titule Ritas već je obezbedio mesto u finalu posle trijumfa nad Jonavom sa maksimalnih 3-0.


tagovi

LijetkabelisNenad ČanakŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara