Čanak: Kaznili su nas, ali bilo je i dobrih stvari

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 21:05

Trenera crno-belih brine igra u napadu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Trener košarkaša Partizana Nenada Čanka rekao je posle poraza od Budućnosti u polufinalu Superkupa Jadranske lige da je zadovoljan nekim segmentima poput skoka, ali da se videlo da njegov tim nema rešenja u napadu protiv ekipe evroligaškog kvaliteta.
“Čestitam Budućnosti na pobedi. Imali smo dve izuzetno jake i takmičarske utakmice. Odmerili smo se sa ekipama koje pretenduju za sam vrh. Ono što raduje je skakačka dominacija protiv evroligaške ekipe, ono što ne raduje je da protiv ekipe takvog kvaliteta nema rešenja. Kaznili su nas. Moraćemo da izvučemo najbolje iz ovoga ovih dana i spremimo za Jadransku ligu i Cedevitu“, rekao je Čanak na konferenciji za novinare posle meča.

Izabrane vesti

Ipak, Partizan na ovom turniru nije bio kompletan.
“Čekamo Sija i Novicu, oni neće sigurno biti instant pojačanja, nisu igrali dugo, moraćemo da ih čekamo...“

Defanzivna energija mladih?
“Nemamo mladih i starih, videli ste... To su igrači Partizana. Pecarski nije odigrao jer sam mislio da je utakmica previše zahtevna fizički. Imali smo problema sa Kotijem Klarkom na niskom postu. taktički zameram neke stvari ekipi, energetski nemam šta da zamerim“.

Imate težak raspored na startu sezone?
“Prvih sedam utakmica, pet na strani u svim takmičenjima. Mi se spremamo da dobijemo svaku utakmicu. Ne mogu o očekivanjima, razmišljamo samo o Cedeviti“, zaključio je Čanak.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić ocenio je da je njegov tim delovao spremnije u završnici utakmice, ali i da je Partizan pokazao da poseduje potencijal.
"Rade Zagorac može da bude i četvorka što nam je zadavalo dosta problema. Mi nismo očekivali da ćemo biti u ne znam kakvoj formi na ovom turniru. Ovo nisu festivalske utakmice, ko je video Moranr -Partizan video je energiju, pa i naša utakmica, Olimpija... Sve su utakmice imale veliku energiju. Meni je cilj samo da se niko ne povredi. Tri ovakve utakmice u četiri dana - mnogo je. Da smo igrali najpametnije - nismo. Nekim stvarima prepoznavanja situacija nisam zadovoljan, ali možda ja previše tražim od ekipe koja je uradila samo jedan trening", kazao je Džikić.

Kvalitet igre?
"Kako da budem zadovoljan? Pričao sam već, imali smo dosta igrača u reprezentaciji, treninzi su bili takvi da smo nekad sa devet ili deset igrača. Ivanović je imao samo sedam dana odmora, malo je to...  Možda neće zaigrati sutra, videćemo još. Ja sam ispoštovao njihovu želju da pobede. Mogao sam ja drugačije da reagujem, ali nisam hteo da im kvarim. Treba imati respekta i prema Partizanu", dodao je trener Budućnosti.

Foto: Starsport


tagovi

Nenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara