Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Čekajući Avramovićev povratak: Sprečiti da se Micić i Larkin razgoropade kao Nedović i Vildoza

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.12.22. | 10:47

Crno-beli će od 20.30 pokušati da prekinu niz poraza u Evroligi protiv aktuelnog šampiona - Anadolu Efesa

Ne postoji teži zadatak za Partizan Mozzart Bet u ovom trenutku od večerašnjeg, u 14. kolu Evrolige. Treba prekinuti seriju poraza i vratiti veru da tim može da igra dobru, pobedničku košarku, samo... prepreka je Anadolu Efes - dvostruki šampion Evrope. Svi koji iole prate evropsku košarku znaju da su udarne igle Efesa bekovski tandem Vaslije Micić i Šejn Larkin. Izvanredni duet koji je dva puta pokorio Evropu, a u ovoj sezoni zbog povrede Amerikanca još hvata ritam, ali ima isti cilj, da ponovo dođe do titule. Treće u nizu.

Klub iz Humske, sa druge strane, vrlo dobro zna kako izgleda meč protiv tima koji igra preko dominatnih spoljnih igrača. Dovoljno je samo da se pomenu Luka Vildoza i Nemanja Nedović, "režiseri" dve ovosezonske pobede Crvene zvezde nad Partizanom.

Izabrane vesti

Sada je pitanje da li su crno-beli naučili sve lekcije iz mečeva sa večitim rivalom i da to adekvatno primene protiv Efesa, tačnije protiv Micića i Larkina, ali i Vila Klajburna. Velikih problema su crno-beli imali u odbrani "1 na 1" protiv Argentinca i eksplozivnog srpskog reprezentativca, pa je baš taj detalj nešto što bi eventualno moglo da otvori vrata senzacionalne pobede u Beogradu protiv aktuelnog šampion Evrope.

Spoljna linija crno-belih imaće pune ruke posla, pre svega Dante Egzum, Jam Madar, Kevin Panter i Danilo Anđušić. Međutim stižu pozitivne vesti iz Humske: postoji mogućnost da prvi put ove sezone na teren istrči i Aleksa Avramović. Doduše veliko je pitanje da li će i koliku minutažu imati, ali jasne su naznake da je povreda šake prošlost i da je ovosezonski debi blizu.

Trener Partizana Željko Obradović u prvi plan je istakao baš pomenute spoljne igrače u timu trenera Ergina Atamana.

"Efes je dvostruki aktuelni prvak Evrope. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima individualno, a ono što je još važnije, timski. Imaju kreatore koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale, ali oni su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspeti - videćemo, ali je posle dugo vremena poslednji trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko dana. S te strane sam zadovoljan, a činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da bude motiv više da probamo da korigujemo sve neke sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo utakmice praktično na isti način, na jedan posed. Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Mora još veća želja, borbenost i veća koncentracija ako želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Moramo da verujemo sami sebi. To je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem", poručio je Obradović.

Daleko od toga da Partizan Mozzart Bet nije pružao dobre partije ove sezone. Dovoljno je da se pogledaju dueli u Atini protiv Panatinaikosa ili u Štark areni protiv Virtusa i Žalgirisa. To je način na koji treba da se igra i protiv Efesa.

"Verovatno ne bi postojao srećniji čovek od mene kada bi se to desilo, a pretpostavljam i od igrača. Radimo, nije lako ni njima kada se dođe u situaciju da se gube utakmice kako se gube, analiziramo, provodimo mnogo vremena zajedno… Probaćemo. Još jednom kažem, izuzetno mi je žao jer gde god da odemo imamo podršku navijača. Tako je bilo i sad u Vilerbanu, dolazili su ljudi sa svih strana Evrope, nismo uspeli da ih obradujemo. Da ne pričam kako je u Areni… Stvarno mi je žao, ali nadam se da ćemo se da se vratimo i da odigramo na nekom drugom nivou".

Kao što je rečeno, Partizan Mozzart Bet je u seriji od pet poraza, a na prethodne tri utakmice tim je gubio četiri ili manje poena razlike, uvek se činilo da je pobeda nadohvat ruke, ali je izmicala. Ponovo će mnogo da se očekuje od Matijasa Lesora koji je najkonstantniji igrač crno-belih ove sezone sa prosekom od 12,8 poena i osam skokova

"Mislim da smo tim sa potencijalom da dobijemo bilo koga. Nije bitno ko je protivnik. Ne kažem ovo tek tako, već verujem da možemo. U teškoj smo fazi, moramo da vratimo samopouzdanje i budemo bolji", istakao je Lesor

Efes je u potpuno drugačijem ritmu od Partizana. Klub iz Istanbula je loše počeo sezonu, gubio iz kola u kolo, ali se sada situacija u potpunosti preokrenula. Šejn Larkin se vratio posle povrede, a sjajno ga je u poenterskim zadacima odmenio Klajburn sa 20 poena po utakmici. Odmah iza njega je Vasilije Micić sa 18,2. Njih dvojica su, ako se gleda samo taj parametar, najkonkretniji tandem u Evroligi.

Jedno je sigurno, navijače Partizana Mozzart Beta čeka još jedan spektakl u Areni, a na izabranicima Željka Obradovića je da pokušaju da ih ne razočaraju.

EVROLIGA - 14. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Milano 67:71

/Petrušev 20 - Beron 19/

Žalgiris - Real Madrid 81:72

/Evans 20 - Musa 22/

Bajern - Valensija 97:92

/Volden 18 - Dubljević 28/

Asvel - Olimpijakos 77:75

/Kaudi 14 - Vezenkov 16/

Petak

18.45: (1,45) Fenerbahče (15,0) Baskonija (3,05)

20.30: (1,20) Barselona (19,0) Panatinaikos (5,00)

20.30: (2,30) Partizan Mozzart Bet (14,5) Anadolu Efes (1,70)

20.30: (1,60) Virtus Bolonja (14,5) Makabi Tel Aviv (2,55)

21.00: (1,17) Monako (20,0) Alba (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvroligaAnadolu EfesPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara