Izundu između Pantera i Dangubića (© Star sport)
Izundu između Pantera i Dangubića (© Star sport)

Centar FMP-a pred Partizan: Osećam da možemo da ih dobijemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 14:54

Bez gostujućih navijača u Železniku

Sedam utakmica, tri takmičenja, sve pobede Partizana. Ako bi se posmatrala isključivo bliska prošlost deluje da su crno-beli veliki favoriti pred duel 20. kola ABA lige (subota, 19 časova). Da li baš?

Pre tog niza znali su da se okliznu u Železniku, gde će čeka naredni izazov i veoma motivisani FMP, koji je i u prvom delu sezone pokazao zube u Pioniru i položio oružje tek posle duge borbe (69:74). Sad želi revanš.

Izabrane vesti

Meč sa Partizanom će biti veliki izazov za nas. Osećam da imamo kvalitet da ga pobedimo na domaćem terenu, nismo bili toliko daleko da ih savladamo ni u gostima pre nekoliko meseci. Naša ambicija je da napredujemo na tabeli i zato očekujem da svi budemo fokusirani i odigramo dobru utakmicu“, najavio je Ebuka Izundu, centar domaće ekipe.

Trener Nenad Stefanović neće moći da računa na Gereta Nevelsa, povređenog još u duelu sa Mega Mozzartom.

Posle utakmice u Laktašima gde smo bili loši u svim, nama bitnim, aspektima, na teškom gostovanju u Zadru smo pokazali reakciju i odigrali odličan meč gde, a nezasluženo smo poraženi. Taj susret je korak napred za nas u pravom smeru pred okršaj u subotu. Partizan je miks mladosti i iskustva, odličnih evroligaških igrača i talentovanih naših momaka, koji pokazuju kvalitet, a svi vrlo dobro znamo ko ih predvodi sa klupe i da im je upravo tu najveći kvalitet“.

FMP je u seriji od pet poraza, ali je u Dalmaciji pokazao znake napretka.

Na nama je da nastavimo kretanje u pravom smeru što se tiče naše igre, a da imamo konstantan doprinos u energiji, odbrani, borbi za svaku loptu i da igramo timski. Nemamo nikakav pritisak pred ovakve duele i igraćemo maksimalno rasterećeno sa željom da budemo što konkurentniji u dužim vremenskim intervalima“, dodao je Stefanović.

Kako su saopštili iz Železnika, slobodne prodaje ili distribucije ulaznica za duel 20. kola ABA lige neće biti. Na tribine će moći isključivo vlasnici godišnjih propusnica, sponzorima, kao i gostujućoj delegaciji na osnovu spiska, a u skladu sa propozicijama takmičenja.

Početak derbija 20. kola ABA lige zakazan je za subotu od 19 časova.


tagovi

FMP ŽeleznikABA ligaEbuka Izundu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara