Dušan Ivković (©Starsport)
Dušan Ivković (©Starsport)

Ceo svet plače za Ivkovićem: Osmeh, džentlmenstvo, životne lekcije... Dudo, ti si bio košarka!

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 12:33

Slava mu!

Otišao je veliki Dušan Duda Ivković. Srpska košarka ostala je u suzama, bez jednog od najvećih trenera u istoriji igre pod obručima. Da pamti. Večno.

Aleksandar Đorđević, sa kojim je 1995. u timu vratio srpsku košarku na planetarnu scenu, na Tviteru je okačio fotografiju sa nekadašnjim učiteljom, kasnije i protivnikom, mada se ono prvo ne zaboravlja.

Izabrane vesti

Otišao je jedan od najvećih. Večito sam Ti zahvalan za sve lekcije, savete i nesebičnu podršku i prijateljstvo. Neka su Ti lake nebeske visine“, napisao je Đorđević pre no što je uz drugu fotografiju dodao.

Osmeh, šarm i džentlmenstvo. Retki momenti kad smo bili rivali. Obično smo zajedno osvajali medalje... Počivaj u miru, MEGALE“.

Bogdan Bogdanović je takođe uputio poslednji pozdrav čoveku koji ga je uveo u reprezentativne vode.

"Treneru… Hvala ti na svemu sto si uradio za nas, nasu zemlju i svet kosarke! Mnogo lepih secanja koje cemo pamtiti… Mnogo ljubavi, slobode i hrabrosti za sve nas mlade koji smo pocinjali nase reprezentativne i klupske karijere… Hvala vam na svemu sto ste nas naucili da cenimo i postujemo", napisao je na svom instagram profilu košarkaš Atlante.


Miroslav Muta Nikolić je u kratkoj izjavi za Mozzart Sport izrazio saučešće porodici Ivković.

Čovek je mnogo dao košarci, uvek bio uz nas, radili smo zajedno, Željko, on, ja... Pamtiću ga kao izuzetnog čoveka. Sa ogromnom harizmom. Imao je personaliti. Pravi košarkaški autoritet“.

Svetislav Kari Pešić nije mogao da prozbori ni toliko.

"Katastrofa, možda za neki dan, ne mogu sada", kratko nam je rekao.

Vladimir Štimac i Ivan Paunić, koji su baš kod Ivkovića debitovali za reprezentaciju, takođe su se od Dude oprostili na Tviteru.

Čovek koji mi je pokazao šta znači reprezentacija, disciplina i posvećenost. Dao šansu da obučem taj sveti dres. Nemam reči koje mogu ovog čoveka da opišu. Hvala na svemu i neka vam je večna slava! Sada su dobili gore nekoga ko može da im pokaže kako se igra dobra košarka”, napisao je Štimac, dok je Paunić dodao.

Selektore, hvala Vam na ukazanoj šansi i ostvarenju dečačkog sna. A to je dres reprezentacije i čuveni balkon ispred Skupštine!!! Počivajte u miru”.

Nije samo Srbija ražalošćena. Dudu oplakuju širom sveta. Posebno u Grčkoj. Vasilis Spanulis kaže…

Oh, Dudo, učitelju, vođo, gospodaru! Reči je malo pred tvojom veličinom. Hvala na svemu što si me naučio. Hvala ti što si bio mentor i što si uvek bio tu! Ti si bio košarka! Slomljen sam”.


Kajl Hajns, proslavljeni evroligaški centar…

Počivaj u miru, treneru Dudo! Hvala ti za priliku koju si mi dao na terenu. Još važnije, hvala ti za životne lekcije koje si mi dao van terena. Svima nedostaješ, legendo”.

Od Dušana Ivkovića su se oprostili i Košarkaški savez Srbije, Partizan, Crvena zveda, CSKA, Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK, Evroliga, Efes Pilsen, Monako, Fiba Evropa, bek Filadelfije Seventiseksers Furkan Korkmaz, Klivlendov Džedi Osmah, pa Tremel Darden… Biće ih još, ne sumnjajte u to...

Neka mu je večna slava!


tagovi

Dušan IvkovićDušan Duda Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara