Tomaš Satoranski (©fiba.basketball)
Tomaš Satoranski (©fiba.basketball)

Česi strepe, Satoranski pod upitnikom za Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 15:38

Povratnik u redove Barselone nije doživeo prelom, ali...

Košarkaška reprezentacija Češke je u okviru priprema za Evropsko prvenstvo izgubila na turniru u Hamburgu od Nemačke (90:101), ali je potencijalno pretrpela daleko veći problem od poraza. Tomaš Satoranski je zbog povrede članka prevremeno završio utakmicu, a još je neizvesno da li će se oporaviti za kontinentalnu smotru.

Rezultati rendgena su pokazali da nije doživeo frakturu, prenosi češki novinar Jakub Kanta. Ipak, sledi mu odlazak na magnetnu rezonancu, kako bi se preciznije utvrdilo o kakvoj povredi je reč.

Izabrane vesti

Na osnovu rezultata magneta lekarsko osoblje će proceniti koliko vremena mu je potrebno za oporavak, samim tim i da li će biti u stanju da pomogne selekciji Češke na Evrobasketu.

Češka je domaćin Grupe D (Prag) u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije. Tu su još Poljska, Finska, Izrael i Holandija.

S ozbirom da su sinoć izgubili od Nemačke, Česi će se u borbi za treće mesto na Superkupu u Hamburgu sastati sa Italijom, dok će u finalu koplja ukrstiti Nemačka i Srbija (18.30).

Čehe pre kontinentalne smotre čekaju i dva susreta u okviru druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Najpre gostuju Francuskoj 24. avgusta, a potom dočekuju Mađarsku tri dana kasnije.

Tomaš Satoranski je prošao sve selekcije češke reprezentacije. U seniorskom timu debitovao je tokom kvalifikacija za Evrobasket 2009. godine. Nosio je dres sa državnim grbom na EP 2013. i 2015. godine, a pomogao je i Česima da se po prvi put kvalifikuju na Svetsko prvenstvo (2019).

Posle šest godina u NBA (Vašington, Čikago, Nju Orleans, San Antonio) ovog leta se vratio u Barselonu. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa timom za koji je već nastupao u periodu od 2014. do 2016. godine i osvojio Superkup Španije.



tagovi

Tomas SatoranskiKošarkaška reprezentacija ČeškeEvrobasket 2022Kvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara