Aršavin: Vidić i Ferdinand su bili poput bikova, Hidink i Advokat su bolji od Vengera

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.20. | 14:14

„Kada su igrali zajedno, nisi mogao da ih prođeš“, tvrdi bivši fudbaler Arsenala

Poslednjih dana nekadašnji igrači Arsenala su se na ovaj ili onaj način prisetili vremena provedenog u dresu Tobdzija. Bakari Sanja je ušao u verbalni obračun sa bivšim saigračem Seskom Fabregasom zbog izjava španskog veziste, dok je Andrej Aršavin komentarisao igre desetke londonskog tima, Mesuta Ozila. Međutim, to nije bilo sve o čemu je 38-godišnji Rus govorio.

Aršavin se u četiri sezone na Emirejtsu susreo sa brojnim defanzivcima Premijer lige, ali je prema njegovim rečima, a nije prvi, verovatno ni poslednji koji je to rekao, zid Mančester Junajteda u vidu Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda bio daleko najčvršći.
Bilo je toliko sjajnih igrača u moje vreme u Mančester Junajtedu, Liverpulu, Čelsiju. Ali najteže je bilo sa Ferdinandom i Vidićem. Kad su igrali zajedno, bili su poput bikova. Nisi mogao da prođeš“, ističe Aršavin.

Izabrane vesti

Pomalo neočekivan odgovor je dao po pitanju najboljeg trenera sa kojim je radio.
Imam veliko poštovanje prema Arsenu Vengeru. Za mene je on jedan od najboljih. Ali, pod vođstvom Gusa Hidinka i Dika Advokata u ruskoj reprezentaciji sam igrao najbolji fudbal, tako da su za mene oni malo bolji. Naravno, imao sam sreću da radim sa Arsenom.

U periodu provedenom u Arsenalu – igrao je sa generacijom u kojoj su bili upravo Fabregas i Sanja - Aršavin nije uspeo da osvoji nijedan trofej, za šta izgovor pronalazi u lošem poslovanju kluba.
Jedino žalim što nisam osvajao trofeje sa Arsenalom, posebno Liga kup protiv Birmingema. Problem je bio to što smo svake godine gubili igrače. Prvo Samir Nasri, zatim Fabregas, onda Robin van Persi... Da smo uspeli da zadržimo tim na okupu dve ili tri godine, pretpostavljam da bi bilo drugačije“, zaključuje Aršavin.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara