Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Cibona dovela pleja

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.08.20. | 18:53

Ronald Mur novi je košarkaš Vukova

Košarkaški klub Cibona potpisao je jednogodišnji ugovor s 32-godišnjim plejmejkerom Ronaldom Murom.

Ronald je u poslednjoj sezoni igrajući prvu francusku ligu u Elanu za 28 minuta provedenih u igri u proseku beležio 9.5 poena, i imao tri skoka i delio 4.7 asistencija.

Izabrane vesti

Domagoj Čavlović, direktor Cibone, zadovoljan je odrađenim poslom.

"Doveli smo iskusnog, kvalitetnog plejmejkera. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati da razigra naše mlade igrače i koji će moći da ih hrani loptama".

Ivan Velić, trener Cibone, saglasan je sa direktorom kada je Mur u pitanju.

“Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i italijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utiče na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane adaptacija biti olakšana. Imamo kvalitetne, karakterne momke i svi ćemo nastojati da mu olakšamo prilagođavanje”.

Ronald Mur će u narednih nekoliko dana stići u Zagreb gde će prvo morati da odradi testiranje na korona virus. Ako nalaz bude negativan, odmah će se priključiti treninzima prve ekipe.


tagovi

Ronald Mur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara